Suceava

Transportul agentului termic se face cu bunuri închiriate de la falita Termica

> În raportul ROMCONTROL se arată că, în vederea stabilirii nivelului chiriei de 100.000 lei pe lună, la criteriile de evaluare pe baza pieţei şi costului cantitatea informaţiilor a fost „nesatisfăcătoare, neobţinându-se informaţii suficiente”

Primăria municipiului Suceava închiriază de la Termica cea aflată în faliment bunuri strict necesare prestării serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice. Un proiect de hotărâre în acest sens este supus analizei deliberativului municipal în şedinţa extraordinară de pe 13 ianuarie, iar dacă acesta va fi aprobat, pentru echipamentele şi instalaţiile aflate în patrimoniului fostului operator de transport, de la bugetul local va fi plătită suma de 100.000 de lei pe lună. Estimarea chiriei a fost făcută de ROMCONTROL Bucureşti, în raportul evaluatorului arătându-se, printre altele, că pentru fundamentarea rezultatelor, selectarea şi alegerea valorii finale, la criteriile de evaluare pe baza pieţei şi costului cantitatea informaţiilor a fost „nesatisfăcătoare, neobţinându-se informaţii suficiente”. În raportul citat se concluzionează că potrivit informaţiilor din piaţa specifică de furnizare, transport şi distribuţie a agentului termic, primordial în estimarea chiriei de piaţă a fost impactul negativ generat de scăderea drastică, cu peste 80%, a cantităţii de agent termic furnizat consumatorilor din municipiul Suceava. „Efectul acestei scăderi s-a materializat prin falimentul societăţii comerciale Termica. Totodată, mare parte din maşinile, echipamentele şi instalaţiile care compun reţelele de furnizare, transport şi distribuţie a agentului termic au fost trecute în conservare, nemaifiind în exploatare (redundante). În aceste condiţii, este fundamentat procentul actual de exploatare, apreciat la 25% din capacitatea proiectată, cu o presiune asupra valorii exercitată de un marketing limitat (starea de faliment a societăţii), dar şi de inexistenţa surselor alternative de producere a energie termice (poziţie dominantă) a societăţii comerciale Bioenergy Suceava”, se subliniază în raportul ROMECONTROL. Noul operator, succesor al Termica, este societatea comercială Thermonet, câştigător al negocierilor privind atribuirea în concesiune a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat.

De precizat este faptul că Primăria municipiului Suceava, cu o creanţă în valoare de 3,5 milioane de lei, a fost admisă în tabelul definitiv al creditorilor societăţii comerciale în faliment, Termica Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: