Un milion de euro pentru descongestionarea traficului din zona supermarketurilor din Lunca Sucevei

> În cazul în care podul de la Bazar nu permite extinderea cu încă două benzi, este luată în calcul construirea unuia nou

În bugetul local pentru anul 2016 vor fi prinse fonduri pentru amenajarea unei rute ocolitoare pe traseul podul de peste râul Suceava – Termica – DN 29, spre Botoşani, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul Sucevei.

Propunerea de finanţare avansată se ridică la 1 milion de euro, şeful executivului exprimându-şi speranţa că membrii deliberativului vor vota pentru asigurarea finanţării lucrărilor care vor descongestiona traficul din zona comercială din Lunca Sucevei. Investiţia include două etape, prima presupunând expertizarea actualului pod, în vederea extinderii numărului de benzi ale acestuia.

„În cazul în care nu se poate, va trebui să facem un pod nou. Acesta trebuie construit tot în zonă, în caz contrar trebuind a fi finanţate şi lucrările pentru arterele aferente, care trec pe proprietăţi private, condiţii în care lucrurile se blochează” a avansat edilul-şef.

În situaţia în care amenajarea a două benzi suplimentare pe actualul pod nu este posibilă, noul pod ar putea fi ridicat în prelungirea străzii Solidarităţii, la intersecţia cu strada Traian Vuia, cu ieşire în dreptul supermarketului Iulius Mall. Până atunci, prioritate o are ruta de ocolire a fostei zone industriale, actuala zonă comercială, cu „înţepare” în Calea Unirii, la Bazar, cu coborâre în aval, pe malul râului Suceava, şi cu racordare la DN 29, în prejma satului Plopeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: