Încep pregătirile pentru Festivalul Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale

> În septembrie 2015, o delegaţie a municipiului a participat la cea de a 77-a ediţie de la Sankt Petersburg, prilej cu care primarul Ion Lungu a preluat steagul „UNICA” şi l-a adus la Suceava

Factorii responsabili din municipiul Suceava au ales comitetul de organizare al Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale, ediţia a 78-a, 2016. Membrii structurii urmează a face propuneri pentru cheltuielile necesare manifestării, acestea urmând să fie prinse în proiectul bugetului local pe anul în curs.

„Acest comitet de organizare funcţionează începând cu 2016. Ne vom întâlni periodic, să vedem în ce stadiu ne aflăm cu organizarea. Urmează propunerea bugetului proiectului, care va fi prins în bugetul local pe 2016, astfel încât să ne prezentăm onorabil, fiind un proiect important pentru oraşul nostru” a precizat primarul Ion Lungu.

Preşedintele de onoare al comitetului local de organizare este primarul Ion Lungu, preşedinte executiv fiind Viorel Ieremia, coordonatorul Clubului „Video art”, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. În calitate de membri, din comitet fac parte prof. dr. ing, Mihai Dimian, prorector ştiinţific la USV; Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural „Bucovina”; Valentin Ianoş, preşedintele Casei de Cultură a Studenţilor; Anca Greculeac, director adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş”; Emil Mateiaş, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România; Cezar Olaru, de la Compartimentul de turism al Primăriei Suceava.

România a fost aleasă să organizeze Festivalul în 2016, în ţara noastră, pe lângă Bucovina fiind propuse mai multe zone în care ar fi putut avea loc acţiunile în cauză, în concurenţă intrând inclusiv litoralul Mării Negre, Băile Herculane şi municipiul Braşov.

Suceava a câştigat în faţa municipiului Constanţa în competiţia pentru găzduirea Festivalului şi a Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), manifestările fiind programate să se desfăşoare în august a.c.

Printre condiţiile cerute pentru găzduirea Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale se numără asigurarea unei săli de spectacole cu 300 de locuri, în care să se poată proiecta realizările cinematografice ale amatorilor participanţi. Pe de altă parte, sala de conferinţe multimedia cu 60 de locuri este asigurată la Centrul de Conservare a Tradiţiilor Populare, iar municipalitatea trebuie să ofere inclusiv masă şi cazare.

În septembrie 2015, o delegaţie a municipiului Suceava a participat la cea de a 77-a ediţie a Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale ce s-a desfăşurat la Sankt Petersburg, prilej cu care, în cadrul unei seri româneşti, primarul Ion Lungu a preluat steagul „UNICA” şi l-a adus la Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: