Ca urmare a scăderii TVA

Nou an aduce căldură mai ieftină pentru suceveni

 > Reducerea taxei pe valoare adăugată diminuează cu 5,53 de lei tariful la gigacaloria pentru populaţie

Începând cu 1 ianuarie 2016, consumatorii casnici ai sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava vor achita mai puţini bani pentru serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldură. Potrivit primarului Ion Lungu, facturile vor fi mai mici tocmai datorită diminuării taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 24% la 20%. Scăderea urmează a fi legiferată în prima întâlnire din 2016 a deliberativului municipal, întrunire cu caracter extraordinar.

„Este o veste bună pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat. Ca urmare a scăderii TVA, în jurul datei de 11 ianuarie vom avea o şedinţă extraordinară de consiliu local în care voi propune reducerea preţului de referinţă a gigacalorie pentru populaţie” a făcut cunoscut Ion Lungu.

Astfel, tariful local de referinţă la energia termică se va reduce de la 185 de lei pe gigacalorie, la 179,47 de lei pe gigacalorie, gigacaloria devenind mai ieftină cu 5,53 de lei. În acelaşi timp, spune edilul-şef, Primăria Suceava va plăti mai puţin în contul subvenţiei la diferenţa de tarif, suportând de la buget 176 de lei pe gigacalorie, în loc de 182 de lei pe gigacalorie, în prezent.

Producătorul de agent termic din municipiul Suceava este societatea comercială Bioenergy, care, prin centrala în cogenerare de înaltă eficienţă, livra energia termică la 116 lei pe gigacalorie, fără TVA. Reamintim că pe 15 octombrie a fost semnat contractul de delegare a serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice dintre administraţia locală şi societatea comercială Thermonet Suceava, dată de la care a debutat sezonul de încălzire 2015-2016. Thermonet a înlocuit Termica şi are ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: