Ion Lungu, primarul Sucevei:

Anul 2015 a fost unul bun, cu realizări şi nerealizări

> „Chiar dacă suntem într-o fază mai delicată, mai tensionată, aşa cum se întâmplă când vine campania electorală, consider că, totuşi, a fost o colaborare în Consiliul Local” a subliniat şeful administraţiei municipale sucevene

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a prezentat, ieri, un bilanţ al activităţii pe 2015, menţionând că anul care se apropie de sfârşit „a fost unul bun, cu realizări şi cu nerealizări, dar pe ansamblu cu plus”.

Şeful municipalităţii a început enumerarea realizărilor cu încheierea lucrărilor aferente tuturor proiectelor europene, în caz contrar „diferenţa trebuind a fi suportată din banii municipalităţii”. La acest punct este remarcată reabilitarea celor două poduri rutiere de peste râul Suceava şi a celor două pasaje CFR din cartierele Burdujeni şi Iţcani. În rândul realizărilor sunt trecute intervenţiile de modernizare a zonei centrale a reşedinţei de judeţ; asfaltarea a 137 de străzi, cu bani din bugetul local; reabilitarea parcărilor de reşedinţă; finalizarea şcolilor de sport de la două colegii; desemnarea noului operator de termoficare Thermonet şi semnarea acordurilor de finanţare a trei proiecte cu fonduri elveţiene. Lungu a continuat enumerând darea în funcţiune a Centrului Cultural „Bucovina”, inaugurarea cinematografului 3D „Modern” şi înfiinţarea Teatrului municipal „Mate Vişniec”. Edilul-şef a pus accent pe lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi a reţelelor de canalizare în cadrul POS „Mediu”; semnarea listei investiţiilor prioritare din Fondul de Coeziune, faza a doua; aprobarea strategiei locale de gestionare a deşeurilor menajere; achiziţionarea a cinci autobuze de capacitate mică pentru societatea de transport călători TPL; montarea de echipamente de fitness în două a parcuri sucevene.

Ion Lungu nu a lăsat deoparte nici depunerea dosarului de candidatură pentru proiectul „Suceava – Capitală culturală europeană”, menţionând că, în ciuda nedepăşirii etapei de preselecţie, „aceasta este o experienţă importantă pentru municipalitate”.

Nu în cele din urmă, printre altele, şeful municipalităţii a menţionat lucrările de modernizare a Pieţei Centrale; obţinerea creditului pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi; concretizarea demersurilor pentru organizarea, în 2016, a Festivalului internaţional de film pentru amatori; sfinţirea Catedralei „Naşterea Domnului”; susţinerea activităţii ramurilor sportive din municipiu.

La capitolul nerealizări, Lungu a trecut lipsa unei strategii privind proiectele din noua programare europeană 2014-2020, cauza constând, potrivit lui, în întârzierea cu care au fost semnate acordurile cu Comisia Europeană, în prezent lucrându-se la Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2015-2020. Edilul-şef a menţionat, de asemenea, nefinalizarea rutei ocolitoare; nerezolvarea în totalitate a problemei câinilor fără stăpân; lipsa operatorului titular de salubritate menajeră; nepunerea în funcţiune a depozitului ecologic de deşeuri de la Moara.

„Eu zic că a fost un an bun la Primăria municipiului Suceava. Vreau să mulţumesc consilierilor locali şi celor doi viceprimari care m-au ajutat. Chiar dacă suntem într-o fază mai delicată, mai tensionată, aşa cum se întâmplă când vine campania electorală, consider că, totuşi, a fost o colaborare în Consiliul Local” a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI