Până la reluarea alegerilor în 2016

Colegiul Medicilor Suceava va funcţiona, cu titlu interimar, în vechea formulă

Alegerile la Colegiul Medicilor Suceava se vor relua în primul trimestru al anului viitor, iar până atunci va funcţiona, cu titlu interimar, în vechea formulă. În schimb, întrucât alegerile au fost validate parţial, reprezentanţii în Adunarea generală a CMR rămân noii aleşi.

Colegiul Medicilor Suceava a contestat decizia de validare parţială a alegerilor de la începutul lui decembrie, considerând că procedurile electorale au fost respectate în totalitate, la fel procedând majoritatea colegiilor medicilor judeţene, aflate în aceeaşi situaţie.

Reamintim că alegerile desfăşurate pentru desemnarea membrilor Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava au fost invalidate, alături de alegerile organizate în alte 34 de judeţe ale României, fiind validate doar alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor în Adunarea Generală Naţională a CMR.

Potrivit unui comunicat semnat de Consiliul Judeţean al CMS şi Comisia Electorală a CMS, Comisia Electorală Centrală a CMR a considerat că nu au fost respectate prevederile art. 449 al. 3 din Legea nr. 95/2006, republicată, dar reprezentanţii CMS spun că forul naţional a transmis puţine indicaţii în judeţe şi nu a indicat concret şi fără echivoc modul de aplicare al articolului de lege respectiv. „Punctul nostru de vedere a fost împărtăşit şi comunicat tuturor colegiilor judeţene şi de către Consiliul Naţional al CMR, ale cărui comunicări şi îndrumări nu pot fi ignorate de către membrii CMR din toată ţara, potrivit legii”, precizează un comunicat semnat de Consiliul Judeţean al CMS şi Comisia electorală judeţeană.

Secretarul general al CMS, dr. Irina Badrajan, ne-a precizat ieri că, la nivel central, comisia electorală nu şi-a făcut datoria să lămurească situaţia, deşi reprezentanţii colegiilor judeţene s-au interesat, au tot pus întrebări, fără să primească şi răspunsuri la ele. Este posibil ca primul tur al alegerilor viitoare să aibă loc în zilele de 6-7 martie 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: