Falticeni

Ceremonii de comemorare a eroilor revoluţiei

Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a organizat marţi, 22 decembrie, ceremonii de depunere de coroane de flori cu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, instituită prin Legea 425/2011,

La ora 12, la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” de pe strada 2 Grăniceri, au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei municipiului Fălticeni, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Retragere, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Asociaţiei Cultul Eroilor şi reprezentanţilor partidelor politice. Fălticeneanul Ioan Stoica, rănit în Timişoara pe 17 decembrie, a depus o coroană în memoria tuturor celor ucişi de trupele de miliţie şi securitate în decembrie 1989 în oraşul de pe Bega.

În curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi „Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie în timp ce se afla în misiune în Arad, preotul paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire în prezenţa tatălui eroului, a primarului Cătălin Coman, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, reprezentantului Prefecturii, jurist Claudia Nechifor, consilierilor locali şi a altor oficialităţi. A urmat depunerea coroanelor de flori din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava – Detaşamentului Ordine Publică Jandarmi Fălticeni şi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava – Detaşamentului de Pompieri Fălticeni.

La Cimitirul Oprişeni, unde este înmormântat al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal, a fost oficiată în prezenţa familiei şi a autorităţilor locale o slujbă de pomenire de către pr. militar Cătălin Simion, după care au fost depuse coroane de flori din partea Poliţiei municipiului Fălticeni şi Poliţiei Locale.

Asociaţia Cultul Eroilor, filiala Suceava, prin preşedintele colonel (r.) Niga Nicolae şi prim-vicepreşedinte M.M.Pr. Davidel Dumitru, împreună cu şcoala din Cornu Luncii, biserica şi administraţia locală au organizat şi anul acesta comemorarea, pe 22 decembrie, a eroului Constantin Puiu Mihailovici din comuna Cornu Luncii.

La mormântul eroului a avut loc o slujbă de pomenire, ocazie cu care preotul Gabriel Florea a prezentat biografia lui Puiu, cu care a copilărit. Elevii şcolii generale din Cornu Luncii, coordonaţi de directorul profesor Iacob Petrişor, au prezentat un program artistic adecvat evenimentului.

În finalul ceremoniei, la mormântul eroului au fost depuse coroane din partea Asociaţiei Cultul Eroilor, Primăriei Cornu Luncii şi Şcolii Gimnaziale din comună. Pe toată perioada comemorării, la mormântul eroului s-a aflat o gardă de onoare aparţinând de ISU Fălticeni, care a prezentat onorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: