Surpriză pentru şoferi în Suceava

Parcometre în parcările din zona centrală

parcare-cu-plata-parcometru> …Amenzile sunt incomparabil mai mari decât taxa

Şoferii care vor dori să parcheze maşinile în parcările de la complexul comercial Bucovina, hotelul Bucovina sau din piaţa centrală au parte de o surpriză începând de luni. Primăria Suceava a montat sistemele de autotaxare (parcometre), iar acestea vor deveni funcţionale. Municipalitatea a aprobat încă din august un regulament de parcare a maşinilor în cele trei parcări din zona centrală a oraşului, însă abia la finele săptămânii trecute au fost montate dispozitivele.

Potrivit regulamentului adoptat, utilizarea parcometrelor va fi obligatorie de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 20. În zilele de duminică, parcarea maşinilor va fi gratuită. Taxa pe care o vor avea de achitat cei care vor dori să lase autovehiculele în cele trei parcări este de 2 lei/oră, cu TVA inclusă. Regulamentul mai prevede, între altele, ca şoferii să poziţioneze tichetul de parcare emis de parcometru pe bordul maşinii, astfel încât toate datele inscripţionate să fie vizibile din exterior.

Persoanele care nu se conformează cu regulamentul de utilizare al parcometrelor vor avea de plătit amenzi cuprinse între 200 şi 2.000 de lei. Astfel, amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei vor putea primi cei care parchează maşinile şi nu scot bilet de parcare, depăşesc timpul indicat pe biletul de autotaxare, nu expun corect tichetul pentru a se putea citi elementele de identificare sau nu afişează tichetul. Cele mai dure amenzi, cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei, vor primi cei care vor vandaliza parcometrele.

Parcările cu plată cu autotaxare vor putea fi utilizate în mod gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, dar şi în cazul în care municipalitatea îşi propune să organizeze acţiuni de interes public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: