Aeronavele de călători „eşuate” în Iaşi aterizează în Suceava

> Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şase aeronave au solicitat drept de aterizare pe aeroportul sucevean > „Folosim în negocieri orice argument care ne poate ajuta” a reliefat Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele CJ, referindu-se la atragerea de noi operatori pe Aeroportul Suceava

Din cauza condiţiilor atmosferice neprielnice de pe Aeroportul Iaşi, respectiv a vizibilităţii scăzute provocată de ceaţa densă, în weekend mai multe aeronave ale companiei naţionale „Tarom” au fost nevoite să facă apel la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Aceasta în ciuda faptului că autorităţile ieşene au căutat, cu orice prilej, să atace proiectul de modernizare a unităţii aeroportuare din nodul României.

Ioan Măriuţa, directorul Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare”, a anunţat că este vorba despre aeronava ATR 42, care a aterizat la ora 19.07, sosind de pe Bucureşti – Otopeni, cu 18 pasageri la bord, cât şi despre aeronava Boeing B737, care a aterizat la ora 20.46, de la Bologna, transportând 133 de pasageri, şi care a decolat spre Iaşi, la ora 23.13, însă fără călători.

Duminică, 20 decembrie, ca urmare a condiţiilor meteorologice similare, o aeronavă Boeing B737 a aterizat la Suceava la ora 14.49, zburând dinspre Roma – Fiumicino, cu 132 de călători îmbarcaţi, iar ulterior a decolat de pe pista suceveană cu destinaţia München şi 88 de pasageri, la ora 21.14. O aeronavă ATR 72 a aterizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” la ora 15.33, plecând de pe Bucureşti – Otopeni, cu 68 de pasageri, după care, la ora 17, s-a întors în Capitală, fără călători. Un alt avion ATR 72, încărcat cu 57 de călători, a plecat de pe Otopeni şi a solicitat drept de aterizare pe Aeroportul Suceava la ora 18.55, iar după „descărcare” s-a întors cu golul de unde a pornit. Nu în cele din urmă, aeronava Boeing B737, decolată din München şi având 125 de pasageri, a folosit pista suceveană la ora 1.27, iar la 4.14 a plecat înspre Londra – Luton, cu 98 de pasageri.

Ioan Măriuţa a ţinut să precizeze că, după deschiderea aeroportului sucevean, pe 25 octombrie 2015, şi începerea curselor regulate, pe 12 noiembrie, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” au fost înregistrate 134 mişcări de aeronave. Astfel, „prelucraţi” au fost 1.131 pasageri, îmbarcaţi – 351 călători, diferenţa fiind cea a călătorilor debarcaţi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, Aeroportul Suceava încasează, la tarifele vechi, „bani buni” din aceste operaţiuni, cele noi intrând în vigoare abia de pe 1 ianuarie 2016.

„Folosim în negocieri orice argument care ne poate ajuta” a reliefat Ioan Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: