La chemarea Asociaţiei „Casa lui Patrocle”

Sucevenii au donat 2,3 tone de mâncare şi bani pentru hrana câinilor din adăpostul public al municipiului

casa patrocle caini Peste 200 de suceveni, iubitori de animale, au răspuns chemării Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, asociaţie nou înfiinţată, şi au donat tone de mâncare uscată şi bani pentru câinii din adăpostul public al municipalităţii, din lunca Sucevei.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, duminică, pe durata a doar 3 ore, în intervalul orar 12-15, în faţa complexului „Bucovina”, sucevenii au donat, direct, 2,2 tone de mâncare, alte 1350 kg fiind cumpărate de membrii asociaţiei din banii strânşi într-o urnă special amenajată, în care s-au adunat 3.700 de lei.

Practic, stocul de mâncare la cel mai rezonabil preţ al unui hipermarket din Suceava a fost epuizat, urmând ca, după ce magazinul se va reaproviziona, să fie cheltuiţi, tot pe hrană, şi restul banilor donaţi de sucevenii preocupaţi de soarta sutelor de câini din adăpostul public al municipalităţii.

În afară de hrană, sucevenii au donat 50 kg de paste şi orez, boluri şi castroane, pături, plapume, perne şi alte articole textile care să ţină cald câinilor din adăpost, precum şi medicamente.

„Le mulţumim din tot sufletul concetăţenilor noştri care au răspuns cu atâta generozitate apelului asociaţiei, înţelegând câtă nevoie de ajutor au câinii din adăpostul public.

Un gest remarcabil a fost şi cel al elevilor de la Colegiul Naţional «Petru Rareş», care în urma colectei pe care au făcut-o singuri, în şcoală, au cumpărat şi donat 40 de saci a 10 kg, cu mâncare.

Cele 3,7 tone de hrană adunate duminică pot părea o cantitate mare, dar în adăpostul din lunca Sucevei trăiesc aproximativ 1000 de câini care aşteaptă să fie adoptaţi, de la pui de câteva luni, până la câini bătrâni şi bolnavi. Şi, din câte am aflat, este nevoie pentru hrana lor de câte 38 saci de hrană pe zi, adică de 380 kg. Ce am colectat noi va ajunge doar o perioadă scurtă de timp” a declarat Roxana Ciornei, preşedinta Asociaţiei „Casa lui Patrocle”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: