Calendar de decembrie

Primăria şi Consiliul Local ale municipiului Fălticeni organizează, în perioada 14 decembrie 2015 – 1 ianuarie 2016, manifestări dedicate comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, Crăciunului şi Anului Nou 2015, competiţii sportive şi spectacole artistice.

Începând de luni 14 până pe 19 decembrie, la sediul Primăriei municipiului Fălticeni, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiul Fălticeni, dar şi urători din comunele din judeţ îşi vor prezenta obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou. Lor li se adaugă Ansamblul Folcloric „Opincuţa” din Republica Moldova.

Pe 19 decembrie, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, se va desfăşura a patra ediţie a Concursului „Christmas Dance”, competiţie ce reuneşte 600 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava. Tot pe 19 decembrie 2015, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi în sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, se va desfăşura ediţia a VIII-a a „Cupei Iernii” la tenis de masă, concurs organizat de ACS „Şomuz” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Fălticeni şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava. Anul trecut la competiţie au participat peste 160 iubitori ai acestui sport din toată ţara, anul acesta anunţându-şi participarea peste 200 sportivi din acelaşi areal.

Pe 20 decembrie, în sala de sport „Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a III-a a „Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni şi la care şi-au anunţat participarea 100 de copii care practică acest sport.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni.

Tot pe 22 decembrie, la ora 16, pe Aleea pietonală, zona Primăriei, va fi inaugurat Orăşelul Copiilor.

Pe 24 decembrie, ora 16, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copiii din Fălticeni în Orăşelul Copiilor.

Pe 27 decembrie, începând cu ora 16, în Piaţa „Nada Florilor”, se va desfăşura Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Participă formaţii din judeţul Suceava şi din judeţele învecinate.

Pe 31 decembrie, între orele 9-13, la Primăria municipiului Fălticeni, vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. Începând cu ora 22,30, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol artistic în care vor evolua Trupa Maxim, Călin Brateanu şi „Străjerii” din Dolheştii Mici, Sorin Filip, Adriana Bucevschi, Fanfara „10 Prajini”. La ora 0,00 se va desfăşura un foc de artificii, după care va continua spectacolul realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală „Vatra Satului”.

„Agenda manifestărilor pentru luna decembrie 2015 cuprinde şi în acest an manifestări devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi concursuri desfăşurate în premieră.

Printre tradiţiile şi obiceiurile cele mai cunoscute şi răspândite în ţara noastră, care s-au păstrat şi practicat în perioada sărbătorilor de iarnă, se regăseşte şi cea a colindatului şi uratului, prilejuită de sărbătorile de Crăciun – Naşterea Domnului şi Anul Nou.

În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri de tenis, unul de tenis de masă dedicat tinerilor şi adulţilor şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor şi un concurs de dans la care participă sute de copii”, ne-a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: