Pe unde trebuie sau pe unde nu trebuie…

Traversarea străzii a devenit la fel de periculoasă pentru pietoni

Nu mai puţin de cinci accidente rutiere cu pietoni angajaţi în traversare s-au petrecut joi, 10 decembrie, în judeţul nostru.

Iar pericolul de a fi lovit de o maşină s-a dovedit la fel de mare chiar dacă pietonul implicat a traversat regulamentar, pe la trecerea de pietoni.

Este cazul unui bărbat de 70 de ani, lovit de o maşină dimineaţa, la ora 7. Acesta traversa pe la o trecere de pietoni din preajma policlinicii centrale, de pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Suceava. În lumina „galben-chioară” a stâlpilor de iluminat public, un şofer de 23 de ani, din localitate, a intrat cu maşina în pieton şi l-a rănit. Personalul medical al unei ambulanţe a acordat ajutor medical la faţa locului şi l-a transportat pe rănit la spital.

Tot regulamentar traversa şi un minor de 14 ani bulevardul Bucovina din Gura Humorului. Era ora 14 şi ceva când copilul a ales să treacă strada, exact cum fusese învăţat de mic, pe la trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător prin indicatoare şi marcaje rutiere. Însă un bărbat de 61 de ani, la volanul unui autoturism, nu i-a acordat prioritate de trecere şi a dat cu maşina peste el.

Un băiat a fost accidentat de o maşină „Şcoala”, dar a dispărut apoi printre blocuri

Un adolescent de vreo 13-14 ani a fost accidentat joi dimineaţă, în jurul orei 8, de un autoturism „Şcoala”, condus de un cursant însoţit de instructorul său, de 54 de ani. Identitatea lui urma să fie stabilită ulterior pentru că, potrivit IPJ, după ce a fost lovit în timp ce s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure, băiatul a plecat de la faţa locului printre blocuri, fără să spună cum îl cheamă.

O minoră de 8 ani rănită grav pe str. 13 Decembrie din Fălticeni

O minoră de 8 ani a fost surprinsă şi accidentată grav, în municipiul Fălticeni, pentru că, de asemenea, încercat să treacă strada la întâmplare. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11,45, pe strada 13 Decembrie, când un tânăr de 24 de ani, din comuna Buneşti, la volanul unei maşini, nu a zărit la timp fata ajunsă brusc pe carosabil.

Un al cincilea accident de acest fel s-a petrecut joi dimineaţă pe raza satului Negrileasa, la intersecţia cu DJ 177A. Un şofer de 40 de ani a acroşat şi accidentat uşor o femeie de 58 de ani, din localitate, care traversa intersecţia.

În toate cazurile nu a fost vorba despre conducători auto care să fi consumat băuturi alcoolice. Poliţia efectuează pentru fiecare în parte cercetări penale, după care se va dispune procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: