„Cere ajutor… Nu cerşi !”

În ziua de 9 decembrie a.c., orele 10-12, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Şcheia a avut loc o întâlnire a doamnelor subcomisar de poliţie Orza Elisabeta Liliana şi inspector de specialitate Stadler Laura din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Suceava, cu un grup de 82 elevi din clasele V-VIII şi şase cadre didactice de la această şcoală. Întâlnirea s-a înscris în seria acţiunilor de acest tip demarate în luna octombrie în cadrul şcolii noastre şi la Palatul Copiilor din Suceava.

În cursul activităţii, desfăşurate în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor… Nu cerşi!” (octombrie 2015 – martie 2016) au fost abordate următoarele probleme: conştientizarea factorilor de risc ce favorizează traficul de minori; identificarea modalităţilor eficiente de prevenire şi înlăturare a acestuia; adoptarea unei atitudini unitare a şcolii şi a întregii comunităţi din Şcheia cu privire la pericolul reprezentat de traficul de persoane.

În timpul acţiunii, au fost difuzate filmuleţe educative cu mesaj antitrafic şi spoturi video. Elevii şcolii noastre au pregătit o expoziţie de panouri cu desene ce transmiteau mesajul de dezaprobare şi stopare a cerşetoriei. Realizatorii desenelor au fost premiaţi – cu rechizite şcolare şi tricouri imprimate cu mesaje anticerşetorie – de reprezentatele ANITP – Centrul regional Suceava. În plus, ele au oferit tricouri şi elevilor care au răspuns corect la întrebările ce vizau prevenirea şi combaterea traficului de minori.

Din partea şcolii noastre, acţiunea a fost iniţiată de subsemnata, fiind supervizată de director Ioana Bahrincean. Doamna ec. Buzuleac Iuliana a coordonat realizarea expoziţiei şi a postat desenele elevilor pe pagina de Facebook a şcolii noastre, iar prof. Luca Sarmiza, Vornicu Claudia, Teodorovici Cosmina şi Şuleap Ioana au participat la întâlnire.

Acţiunea a reprezentat un succes cert, iar şcoala noastră îşi manifestă disponibilitatea de a mai participa în viitor la acest tip de activităţi.

(Prof. PINTESCU PETRUŢA MIRELA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: