Zi plină cu infracţiuni silvice descoperite de poliţişti

Ziua de miercuri a fost una plină cu infracţiuni la regimul silvic descoperite de poliţişti pe raza judeţului, pe lângă amenzi fiind întocmite şi două dosare penale. Una dintre situaţii a fost înregistrată pe Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, după ce un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc a tras pe dreapta, pentru un control de rutină, un camion cu remorcă, la volanul căruia se afla un bărbat de 32 ani, din comuna Stulpicani. Ansamblul de vehicule era încărcat cu cherestea de esenţă răşinoase, conducătorul auto prezentând pentru control avizul de însoţire secundar emis cu o zi înainte. Oamenii legii au constatat însă că „pe aviz apare o modificare şi totodată documentul nu este întocmit corespunzător, în sensul că transportul ar fi fost întrerupt, conform susţinerilor conducătorului auto, în vederea remedierii unor defecţiuni tehnice şi, cu toate acestea, nu s-au făcut menţiuni conform prevederilor legale pe aviz, la rubrica unde se consemnează cauza, perioada întreruperii şi viza efectuată de postul de poliţie competent teritorial” potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava. Având în vedere aceste aspecte, ansamblul auto a fost dus la Centrul de Producţie Sadova din cadrul O.S. Pojorâta unde, în urma inventarierii, au rezultat aproape 50 mc de material lemnos transportat, marfă asupra căreia s-a dispus reţinerea în vederea stabilirii provenienţei şi care a fost predată în custodia reprezentanţilor Centrului de Producţie Sadova, cu tot cu ansamblul de autovehicule, care a fost încuiat şi asigurat.

Sesizaţi telefonic despre ilegalităţi silvice în derulare

Şi agenţii Postului de Poliţie Grăniceşti au avut treabă pe linia nerespectării regimului silvic după ce au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că, „la locuinţa unui bărbat de 60 ani, din satul Româneşti, se încarcă material lemnos într-un autovehicul”. Pentru a verifica datele primite, oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, iar pe drumul comunal din faţa locuinţei bărbatului a fost identificată o autoutilitară, condusă de un bărbat de 55 ani, din comuna Şerbăuţi, care transporta 5 metri steri de esenţă fag şi carpen, lemn care a fost încărcat de la locuinţa localnicului. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional conform legii, pentru comercializare, respectiv transport de material lemnos fără forme legale.

Nici agenţii Postului de Poliţie Mănăstirea Humorului nu au avut linişte după ce au fost sesizaţi telefonic despre comiterea unui furt de material lemnos din locul împădurit denumit Todan, de pe raza comunei Mănăstirea Humorului. Deplasaţi în zonă, oamenii legii au găsit un minitractor la care era ataşată o căruţă încărcată cu lemn verde de fag, ansamblu condus de un localnic de 23 ani, care nu a putut prezenta documentele necesare. Materialul lemnos a fost transportat la sediul Cantonului Silvic Chilia, unde a fost inventariat şi ridicat în vederea confiscării. În zona unde a fost identificat tractorul au fost descoperite şi alte piese din lemn de aceeaşi esenţă, de diferite lungimi, în volum total de circa 2 mc. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind comiterea infracţiunilor de tăierea fără drept şi furt de arbori.

Hoţ de lemne prins pe când căra marfa furată

Cu un dosar penal s-a ales miercuri şi un tânăr abia ajuns la vârsta majoratului, domiciliat pe raza localităţii Şerbăuţi. Acesta a fost prins în flagrant după ce, în jurul orei 15, a mers în Cantonul Silvic Şerbăuţi, unde, „cu un ferăstrău manual şi un topor, a tăiat doi arbori de esenţă stejar, pe care i-a secţionat apoi în bucăţi în lungime de aproximativ 4 metri”, după cum se arată într-un comunicat al Biroului de presă al IPJ Suceava. Ulterior, tânărul a încărcat marfa într-un atelaj hipo pentru a o transporta la domiciliu. Doar că a fost depistat de poliţişti pe drumul forestier Şerbăuţi – Zamostea şi s-a ales cu un dosar penal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI