Spitalul Judeţean Suceava, în rândul celor trei unităţi de urgenţă similare dotate cu angiografe moderne

> „Am fost selectaţi în grupa celor 17 unităţi medicale de elită din România, inclusiv clinicile universitare, care primesc în dotare angiografe extrem de performante” a declarat preşedintele CJ Suceava

 În cadrul unui program al Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este dotat cu un angiograf performant, anunţă Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Şeful executivului judeţean precizează că, din acest punct de vedere, unitatea sanitară de urgenţă din reşedinţa de judeţ se află în elita celor 17 unităţi medicale beneficiare ale pro-gramului, doar trei dintre acestea fiind spitale judeţene.

„Suntem incluşi, la nivel de ţară, într-un program al Ministerului Sănătăţii, pe care l-am discutat anul trecut, în vară, cu ministrul Nicu Bănicioiu. Mă bucur să pot anunţa că am fost selectaţi în acea grupă de 17 unităţi medicale de elită din România, care primesc, în dotare şi în folosire, angiografe extrem de performante. Există două sau maxim trei spitale judeţene care sunt incluse în acest program, neincluzând clinicile universitare” a precizat şeful administraţiei judeţene.

Nechifor a evidenţiat că aparatul este în curs de montare, după care vor urma probele, reglajul şi pregătirea personalului care va lucra cu acesta, conform instrucţiunilor din manualul de folosire.

„Suceava are deja în curs de montare acest angiograf. Mai sunt de făcut unele operaţiuni, în Suceava fiind venită o echipă specializată, pentru că este vorba despre un echipament foarte scump, performant, care necesită reglaje speciale, precum şi pregătirea personalului din spital, spre a-l putea folosi aşa cum trebuie” a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

În acest context, Ioan Cătălin Nechifor a mai amintit şi despre faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este integrat şi în programul naţional de cardiologie de tratare a infarctului miocardic acut, rata mortalităţii, datorită acestuia, scăzând, în judeţul nostru, de la 6% la 4%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI