În perioada sărbătorilor de iarnă

Peste 300.000 de beculeţe înfrumuseţează municipiul Câmpulung Moldovenesc

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost decorat aşa cum se cuvine pentru sărbătorile de iarnă, zeci de mii de beculeţe fiind aprinse odată cu venirea lui Moş Nicolae.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că duminică, 6 decembrie, a fost aprins iluminatul ornamental, peste 300.000 de beculeţe colorate înfrumuseţând oraşul de la poalele Rarăului.

Negură a menţionat că numai cupola de lumini ce acoperă aproape tot platoul din centrul oraşului se întinde pe 1.200 mp şi are peste 50.000 de leduri. Totodată, cu mii de beculeţe au fost împodobite clădirea Primăriei, Casa de Cultură a Sindicatelor, căsuţele pentru „Târgul de Crăciun”, dar şi DN 17.

„Oraşul arată foarte bine, este pregătit pentru sărbători. Duminică, când am aprins iluminatul, la invitaţia mea, au fost prezenţi peste 3.000 de oameni. Asta m-a impresionat foarte mult şi mi-am dat seama că localnicii sunt doritori de evenimente reuşite” a declarat Mihăiţă Negură.

În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a precizat că acesta măsoară circa 18-20 de metri.

„Este un brad frumos, uniform, foarte des, plin de globuri, şiruri luminoase şi ţurţuri” a spus Mihăiţă Negură.

El a mai arătat faptul că, până la sfârşitul acestui an, în municipiul Câmpulung Moldovenesc vor avea loc tot felul de evenimente, pentru toate vârstele.

Astfel, duminică, pe 20 decembrie, de la ora 14.30, pe scena amplasată în centrul oraşului va avea loc un spectacol de iarnă susţinut de elevii de la toate instituţiile de învăţământ din Câmpulung, iar cu această ocazie Moş Crăciun va împărţi peste 800 de cadouri.

Luni, pe 21 decembrie, peste 30 de veterani de război vor primi daruri din partea edilului-şef, urmând ca marţi, pe 22 decembrie, să fie premiaţi 80 de fotbalişti juniori din Asociaţia Sportivă Juniorul.

Un eveniment aparte organizat de municipalitatea câmpulungeană va fi premierea elevilor care au obţinut rezultate remarcabile la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi a cadrelor didactice. Mihăiţă Negură a explicat că festivitatea va avea loc joi, 17 decembrie, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, fiind pentru prima dată când profesorilor li se vor oferi premii pentru contribuţia adusă la performanţele elevilor.

Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a alocat, pentru festivitatea de premiere, suma de 50.000 lei. Mai mult, pentru că de Crăciun şi de Revelion, în Câmpulung, dar şi în localităţile din apropiere vor fi foarte mulţi turişti, în data de 27 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ştefan, va fi organizat un spectacol de datini şi obiceiuri. La trecerea dintre ani, un DJ va întreţine atmosfera, iar la miezul nopţii un spectaculos foc de artificii va colora cerul.

„Mă bucur foarte mult că anul acesta într-adevăr oraşul arată altfel, din toate punctele de vedere, de sărbători, pentru că ştiu că vin copiii, din toate zonele, acasă, la părinţi” a mai spus Mihăiţă Negură.

În acest an, bugetul alocat de Primăria din Câmpulung Moldovenesc pentru achiziţionarea de instalaţii şi ornamente de Crăciun, precum şi pentru cumpărarea de cadouri pentru copii se ridică la aproape 300.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI