În evidenţele DGASPC Suceava

Peste 20.000 de adulţi şi copii cu dizabilităţi

> O parte beneficiază de asistent personal sau însoţitor

 Peste 20.000 de adulţi şi copii cu dizabilităţi s­au aflat în evidenţele DGASPC Suceava în primele zece luni ale acestui an, iar o parte dintre aceştia, care au fost încadraţi în gradul I de handicap, au beneficiat de asistent personal sau de însoţitor.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că, potrivit datelor furnizate de Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, la sfârşitul lunii octombrie 2015, în evidenţele instituţiei se aflau 18.701 persoane adulte cu dizabilităţi, încadrate în grad de handicap, respectiv 34 adulţi încadraţi în gradul IV de handicap, 763 în gradul III de handicap, 9.848 în gradul II şi 9.056 de adulţi încadraţi în gradul I de handicap.

Ea a spus că, din totalul persoanelor cu dizabilităţi încadrate în gradul I de handicap, 1.685 de adulţi beneficiază de asistent personal, iar 2.746 persoane încadrate în gradul I de handicap vizual beneficiază de însoţitor. Daneliuc a precizat că, în aceeaşi perioadă, în evidenţele DGASPC Suceava s­au aflat 2.082 de copii cu dizabilităţi, din care 18 copii încadraţi în gradul IV de handicap, 459 în gradul III, 711 în gradul II şi 894 copii încadraţi în gradul I de handicap.

Dintre copiii cu deficienţe încadraţi în gradul I de handicap, 425 copii beneficiază de asistent personal, iar alţi 29 cu deficienţe vizuale beneficiază de însoţitor, a spus Daneliuc.

Numărul persoanelor adulte şi al copiilor cu deficienţe a crescut uşor în primele zece luni ale acestui an în judeţul Suceava, faţă de perioada similară a anului 2014, când în evidenţele DGASPC Suceava se aflau 18.010 adulţi şi 2003 copii.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a spus că, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie 2015, Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Suceava a efectuat 19.232 de evaluări, fiind respinse dosarele în cazul a 531 de persoane, iar pentru 341 de persoane netransportabile, evaluările au fost realizate la domiciliul acestora.

În perioada similară a anului 2014, Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap a efectuat 18367 de evaluări ale dosarelor persoanelor adulte, 357 de dosare fiind respinse, iar în cazul a 327 de persoane netransportabile evaluările s­au efectuat la domiciliu, a mai spus Daneliuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI