ALIAT Suceava tratează dependenţa de etnobotanice

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) a demarat la începutul lunii octombrie, în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependenţelor de substanţe”, campania „Economia socială schimbă comunitatea”. Proiectul oferă exemple de economie socială în cadrul a patru clinici de tratament şi două centre rezidenţiale care oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele cu dependenţă de substanţe, printre care o clinică în municipiul Suceava şi un centru rezidenţial în Pojorâta, aflăm dintr-un comunicat semnat de Alina Ciupercovici, coordonatoarea clinicilor ALIAT sucevene.

Clinica ALIAT Suceava şi Centrul Rezidenţial ALIAT Pojorâta sunt centre de intervenţie care asigură tratamentul şi reintegrarea socială a consumatorilor de alcool şi de droguri, ni s-a precizat. „Am discutat cu oameni-cheie din administraţia locală a judeţului Suceava şi suntem mulţumiţi de rezultate. Vom dezvolta proiecte şi campanii în care vom lupta împotriva consumului de etnobotanice” a făcut cunoscut psihoterapeut Alina Ciupercovici. ALIAT Suceava intenţionează să semneze şi parteneriate cu clinicile private din zonă, „cărora le va crea oferte pe pachete de servicii speciale pentru dependenţii care au nevoie de consiliere în problema unei dependenţe”.

Printre altele, mai aflăm că persoane care vor să-şi trateze o dependenţă şi se adresează clinicii sucevene vor parcurge câteva etape. După o evaluare complexă, clientul va primi un pachet de servicii în funcţie de dependenţa sa. După prima etapă de tratament realizată în clinica din Suceava, în funcţie de efectul terapiei, clientului i se poate recomanda un pachet în clinica de rezidenţă de la Pojorâta.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI