Spectacol de caritate

> În cadrul proiectului educativ „Suflet bucovinean”, derulat la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava

La Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava se desfăşoară, până în data de 16 decembrie, o serie de activităţi în cadrul proiectului educativ „Suflet bucovinean”.

Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, prof. Virginel Iordache, aceste activităţi, ce au ca scop exprimarea frumosului prin intermediul artei, al sensibilităţii şi forţei creatoare, au debutat în data de 23 noiembrie, cu o expoziţie de obiecte reprezentative pentru spiritul bucovinean, organizată în holul colegiului.

„Bucovina e locul ce abundă în legende, mituri şi tradiţii păstrate de veacuri. Aici, lucrurile simple, de la îndeletnicirile zilnice şi până la diversele momente ale anului, sărbătorile religioase sau clipele importante ale calendarului agricol, sunt celebrate cu mare veselie prin festivaluri şi serbări. Astfel, de­a lungul timpului, bucovinenii au reuşit să transfigureze, prin măşti şi jocuri, toate aceste momente importante ale vieţii, cărora le-au dat noi valenţe de fiecare dată. Folclorul, meşteşugurile şi artizanatul, transmise din generaţie în generaţie şi păstrate cu sfinţenie, dar şi cu mare plăcere de către bucovineni, fac ca acest ţinut să fie atât de autentic şi atât de vizitat de tot mai mulţi turişti. Din aceste considerente, elevii colegiului nostru au evidenţiat, prin exponatele lor, talentul şi sensibilitatea pentru frumos a locuitorilor acestei zone, care mai păstrează şi astăzi vechile ocupaţii si obiceiuri, precum şi un port popular autentic, lucrat cu o neîntrecută măiestrie artistică” a declarat prof. Virginel Iordache.

Directorul colegiului a precizat că, în perioada 3­18 decembrie a.c., activităţile se vor derula sub egida „Dăruind, vei dobândi!” şi vor culmina cu spectacolul de caritate ce va avea loc la Casa de Cultură din Suceava, în data de 16 decembrie, începând cu ora 17.

„Prin acest proiect, ne­am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, adolescenţii să trăiască în relaţie cu cei din jur, să-şi dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite şi să-şi adapteze comportamentul la cerinţele grupului cu care vin în contact. Vom învăţa că nimic nu se compară cu zâmbetele de pe chipurile unor copii cu care viaţa a fost mai dură, care s­au născut în nişte zone mai defavorizate sau care sunt bolnavi, fără să aibă nicio vină. Oamenii sunt la fel de buni, copiii la fel de frumoşi şi inteligenţi” a arătat prof. Virginel Iordache.

„Un brad de nota 10” este o altă activitate desfăşurată cu mult entuziasm, iniţiativă şi creativitate, de către elevii Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Suceava. Cei mai frumoşi brazi împodobiţi cu prilejul sărbătorii Crăciunului vor fi premiaţi, câştigătorii concursului beneficiind de o excursie în Bucovina.

„Interesul pe care îl stârneşte în rândul elevilor face ca acest proiect să devină o manifestare de tradiţie în colegiul nostru şi probează încă o dată că obiectivele sale au fost atinse, iar scopul realizat, ceea ce ne determină să-l continuăm” a conchis directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI