Cătălin Nechifor s-a întâlnit cu românii din Dublin

 > Preşedintele CJ crede că irlandezii vor dori să viziteze Suceava şi Bucovina

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a efectuat în ultimele două zile o vizită oficială în capitala Irandei, Dublin, unde, între altele, s­a întâlnit cu românii care lucrează acolo.

„Am avut câteva întâlniri importante, printre care şi cea de la Ambasada României şi Consulatul României în Irlanda, iar azi (ieri – n.n.) la Romanian Community of Ireland, cea mai importantă asociaţie a diasporei româneşti în Irlanda. Am găsit foarte multe puncte comune şi oportunităţi şi sper că anul viitor să putem participa, în perioada 22.01.2016 – 24.01.2016 la „Dublin Holiday World Show – Trade & Public Travel and Tourism” a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

El a adăugat că Irlanda e o ţară interesantă pentru a fi o ţintă pentru a atrage turişti în Bucovina.

Astfel, preşedintele CJ Suceava a spus că Irlanda are 4,5 milioane de locuitori, care nu ştiu decât foarte puţin despre România, câte ceva despre Dracula, prin prisma lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula.

„Totuşi, Irlanda este o ţară interesantă pentru turismul de incoming în Bucovina şi Suceava. Irlandezii sunt o naţiune insulară (adoră să descopere şi să călătorească – turism activ, le place soarele, la ei plouă mai tot timpul), acceptă gastronomia internaţională şi sper să le placă şi afinata de Bucovina, ţuica de prune şi, de ce nu, berea Călimani” a mai scris Nechifor.

El a adăugat că în Irlanda sunt şi 40.000 de români stabiliţi, iar faţă de alte ţări (Spania un milion, Italia 800.000) e puţin, dar avantajul e concentrarea lor în Dublin şi împrejurimi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: