Fost agent al Poliţiei Rădăuţi, trimis în judecată pentru abuz de încredere

 > Profitând de o relaţie de prietenie cu un patron de firmă, poliţistul a primit în grijă două autocamioane, pe care le-a vândut ca şi cum ar fi fost ale lui

 Cezar Ionuţ Bacalu, fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere.

Mai exact, pe parcursul anului 2014, poliţistul, prieten de mai mulţi ani cu L.F.C., patronul unei firme de transport din Rădăuţi, a devenit omul lui de încredere şi la firmă. Apoi, fără ştirea acestuia, a vândut două autocamioane ca şi cum ar fi fost proprietarul lor.

Procurorii suceveni au detaliat însă povestea şi au stabilit în rechizitoriul administrat toată povestea, pas cu pas.

În perioada 2007 – 2008, cât încă era poliţist, Bacalu a apelat la prietenul său să îl lase să coordoneze activitatea unora dintre autocamioanele aparţinând SC T. SRL Volovăţ (societate care are ca obiect de activitate efectuarea de activităţi de transport), pentru mai face un ban pe lângă leafa de funcţionar public; iar acesta a fost de acord.

În perioada 2009-2011, Cezar Bacalu şi-a convins prietenul să înnoiască parcul auto al firmei cu două autotractoare şi două semiremorci cumpărate de la trei societăţi comerciale, iar activitatea de transport a vehiculelor, conform înţelegerii, a rămas să fie coordonată de poliţist. Doar că, potrivit unui comunicat al PT Suceava, agentului de poliţiei i-au venit idei noi…

„În primăvara anului 2014, în perioada aprilie – mai 2014, având folosinţa celor două autocamioane, precum şi acces la documentele acestora, inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ a luat hotărârea de a le vinde, acţionând ca şi cum ar fi fost proprietar al bunurilor, în condiţiile în care nu era decât un detentor precar. Astfel, inculpatul Bacalu Cezar Ionuţ a vândut către B. V. cele patru autovehicule, încheind în acest sens un înscris sub semnătură privată, «contract de vânzare-cumpărare», preţul stabilit şi încasat fiind de 27.000 de lei” a transmis procuror Cristina Maria Ciornei, purtătorul de cuvânt al PT Suceava.

Patronul firmei de transport a făcut plângere împotriva lui Cezar Bacalu şi şi-a revendicat bunurile, astfel că poliţistul a intrat în cercetări.

A fost lăsat în libertate, dar i s-a pus sechestru asigurător asupra unei părţi din apartament şi asupra autoturismului proprietate.

În aprilie 2015, Bacalu şi-a dat şi demisia din Poliţia Rădăuţi; iar în curând va răspunde în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: