Înainte de avertizarea „cod galben”

Vântul a lăsat fără energie electrică 15 localităţi din zona de munte a judeţului

 Vântul puternic de vineri, 20 noiembrie, a întrerupt alimentarea cu energie electrică în 15 localităţi din zona de munte a judeţului Suceava.

Conform unui raport al E.ON Energie către Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Suceava, mii de suceveni au rămas, pentru 24 de ore, fără acest serviciu. Patru localităţi, Broşteni, Iacobeni, Vatra Dornei şi Brodina au fost afectate parţial, iar alte 11 localităţi, Ciocăneşti, Botuş, Cârlibaba, Ţibău, Mestecăniş, Breaza, Benia, Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Lungeni şi Cotârgaşi, au fost complet nealimentate.

Aceeaşi sursă menţionează că la data şi ora raportului, vineri, la ora 14, existau două linii de medie tensiune nealimentate parţial, patru linii de medie tensiune nealimentate total, 116 posturi de transformare nealimentate şi trei stâlpi de tensiune rupţi de vânt.

Reprezentanţii E.ON Moldova Distribuţie , în total şase echipe de intervenţie cu mijloace specifice, au intervenit, mai întâi pentru depistarea defecţiunilor pe liniile de avarie, apoi pentru remedierea lor, astfel încât, începând cu ora 19, pe 21 noiembrie, toţi consumatorii afectaţi de întreruperea energiei electrice din cele 15 localităţi au fost reconectaţi la reţea.

Potrivit unei avertizări ANM, un „cod galben” de vânt urma să intre în vigoare şi pentru nordul ţării, abia din data de 21 noiembrie, de la ora 2 dimineaţa. În zona montană a judeţului Suceava însă, vântul a bătut mai repede, cu viteze de 70 – până la 90 de km/h, cu efectele deja pomenite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: