Pentru a discuta despre curse aeriene spre Suceava şi Cernăuţi

Cătălin Nechifor pleacă la Barcelona

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că se va afla în această săptămână la Barcelona, unde va avea discuţii, la aeroportul El Prat, cu reprezentanţi ai unor companii care să efectueze zboruri spre Suceava şi Cernăuţi, cu transfer rutier rapid între cele două aeroporturi.

Reamintim că preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, împreună cu primarul din Cernăuţi, Alexei Kaspuk, au convenit, vineri, să coopereze în ceea ce priveşte aeroporturile din Suceava şi Cernăuţi, astfel încât pasagerii din cele două regiuni să aibă o ofertă mai largă de destinaţii, iar între cele două aeroporturi să fie efectuat transferul de pasageri cu cursă de autocar rapidă, care va avea culoar liber prin vamă, timpii de aşteptare fiind astfel reduşi la minimum.

Cei doi au stabilit că aeroporturile din Suceava şi Cernăuţi să conlucreze în ceea ce priveşte operarea şi să nu-şi suprapună cursele, astfel încât să existe o completare a curselor şi nu o competiţie.

În acelaşi timp, atât autorităţile din Suceava cât şi cele din Cernăuţi au început discuţii cu diverse companii aeriene care să opereze de pe aeroporturi. Primarul din Cernăuţi a spus că primele curse luate în calcul sunt spre Varşovia şi spre Istanbul, dar că în acelaşi timp are în vedere Tel Aviv, Milano, Torino sau Barcelona. Preşedintele CJ Suceava a spus că în acest sens va avea discuţii la Barcelona pentru o asemenea cursă.

„Una din ideile pentru a avea acest format de colaborare vine din faptul că de luni până joi voi fi la Barcelona, pe o discuţie tehnică foarte aprofundată cu aeroportul El Prat. După această vizită îi voi prezenta dlui primar Kaspuk ce am discutat acolo”, a spus Nechifor. El a arătat că Barcelona este o ţintă pentru cele două regiuni pentru că şi Suceava şi Cernăuţiul au mulţi localnici plecaţi la muncă în Spania, în zona Barcelona.

„Cred că ar fi una din destinaţiile care s­ar cupla foarte bine pe un astfel de program în care să avem transfer rutier şi care să presupună patru zboruri pe săptămână într-un parteneriat de tip european”, a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: