Fălticeni

„Ziua curăţeniei de toamnă”

Primăria Fălticeni a organizat vineri, 20 noiembrie, „Ziua curăţeniei de toamnă”. Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Tehnică şi s-a derulat cu sprijinul unităţilor de învăţământ, al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava.

Au fost salubrizate şi igienizate spaţiile verzi din cartierele de locuinţe, parcuri, cursuri de apă, zone pietonale. Cei peste 500 de copii, la care s-au adăugat peste 100 elevi jandarmi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, au strâns câteva sute de saci de gunoaie, la care s-au adăugat zeci de saci cu materiale reciclabile (PET-uri, hârtie, sticlă, doze de aluminiu).

„Primăria Fălticeni gestionează activitatea de salubrizare în municipiul Fălticeni, dar încercăm să responsabilizăm şi comunitatea locală. De aceea, primăvara şi toamna, organizăm zile de curăţenie generală. Ne bucurăm că instituţiile de învăţământ şi-au arătat şi de această dată disponibilitatea de a participa la acţiunile de ecologizare, atitudine pe care am dori să o avem şi din partea altor instituţii. Apreciem în egală măsură sprijinul elevilor jandarmi şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava” a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Acţiunea a pus accent pe colectarea selectivă a deşeurilor, participanţii trăgând şi un semnal de alarmă privind nevoia unui mediu curat, unde să poată creşte şi învăţa. Ca la alte acţiuni similare, şi la cea de vineri tinerii au demonstrat că sunt singurii interesaţi de o natură mai curată, adulţii preferând să îi admire de la geamurile apartamentelor cum strângeau mizeria din jurul blocurilor de locuinţe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: