Un sucevean urmărit general a fost depistat la Dej şi adus acasă, după gratii

 > Pe numele lui era emis mandat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi

Marius Precop, mai cunoscut ca Marius Morar, de 24 ani, din comuna Brodina , urmărit general de mai bine de o lună, a fost depistat şi reţinut joi pe raza municipiului Dej. Tânărul a fost adus de poliţiştii suceveni acasă şi introdus în arestul IPJ, pentru că are de ispăşit, deocamdată, un mandat de arestare de 30 de zile, emis în lipsă de magistraţi, pe 15 octombrie 2015, pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Marius Morar este anchetat, împreună cu mai multe persoane, într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, care a început să prindă contur în noiembrie 2013. Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurori DIICOT efectuau atunci cercetări faţă de mai mulţi indivizi cu cetăţenie ucraineană, moldoveană şi română, care se ocupau de transportul migranţilor pe ruta Cernăuţi – Viena. Alături de aceştia au intrat în colimator şi în cercetări şi doi tineri din Brodina, Marius Morar şi Ruben Ursulean. Capul afacerii era un ucrainean, Ivan L., de 42 de ani, o vreme urmărit de Interpol, dar intrat deja după gratii, în Republica Moldova.

Arestaţi pentru traficarea a 31 de migranţi din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria, dar eliberaţi după trei zile

Pe 17 aprilie 2014, procurorii DIICOT au organizat opt percheziţii pe raza judeţului Suceava şi au pus în aplicare şase mandate de aducere pentru suspecţii (care se aflau în România) Daniel Gheorghe Cojocariu, de 47 de ani, din Suceava, Marius Morar, de 24 de ani, din Brodina, Mihai Viosiencu, de 34 de ani, din Rădăuţi, Ruben Ursulean, de 24 de ani, din Brodina, şi Eldar Grinciuc, de 33 de ani, din Chişinău, domiciliat în Fălticeni.

La locuinţa lui Daniel Cojocaru, procurorii găsiseră 11 afgani şi doi sirieni, abia introduşi în ţară ilegal, din Ucraina, peste frontiera verde.

Potrivit procurorilor DICOT, reţeaua de traficanţi era implicată în racolarea, găzduirea şi transportarea de pe raza judeţului Suceava a şapte grupuri de migranţi, în total 31 de persoane din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria. Pentru serviciile oferite, migranţii plăteau 4000 – 4500 de dolari, bani pe care traficanţii îi împărţeau, în funcţie de contribuţia fiecăruia.

Cele şase persoane reţinute în dosar au fost arestate preventiv pe 18 aprilie 2014, dar, trei zile mai târziu, Curtea de Apel a dat curs contestaţiilor acestora la măsura arestării şi i-a pus în libertate, sub control judiciar.

Între timp, câţiva din membrii grupului s-au făcut nevăzuţi, fiind daţi în urmărire generală. Morar a dispărut din localitatea de domiciliu în luna august 2014.

Inculpat în acelaşi dosar de trafic de migranţi este un alt tânăr din Brodina, Robert Ursulean, de 24 de ani, arestat preventiv timp de câteva luni, anul trecut, dar care, odată pus în libertate, a dispărut de asemenea, motiv pentru care a fost şi el arestat în lipsă, pentru 30 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: