Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor:

Aeroporturile Suceava şi Cernăuţi vor acţiona complementar şi nu concurenţial

Kaspruk-nechifor-cernautiAeroporturile internaţionale Suceava şi Cernăuţi, care au fost modernizate în ultima perioadă, trebuie să acţioneze împreună şi nu ca doi competitori, a declarat, ieri, la Suceava, primarul municipiului Cernăuţi, Alexei Kaspruk.

Într-o conferinţă de presă comună, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi primarul municipiului Cernăuţi, Alexei Kaspruk, au anunţat că cele două aeroporturi vor acţiona complementar pentru pasagerii din această zonă.

„Suntem aici într-o regiune cu un istoric important, cu un context geopolitic mai puţin simplu şi cred că e nevoie să acţionăm rapid, împreună, ca parteneri” a spus Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că distanţa dintre aeroportul Suceava şi aeroportul Cernăuţi este sub 100 km, cea mai mică în plan regional, fiind mult mai scurtă decât cea dintre Suceava şi Iaşi sau dintre Suceava şi Bacău, şi că cele două aeroporturi vor acţiona complementar şi nu concurenţial.

El a spus că premisele sunt bune în condiţiile în care Ucraina face paşi înspre aderarea la UE, există deja Acordul de mic trafic de frontieră, aşteptându-se şi decizia Comisiei Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni.

„Planul e foarte simplu şi a fost discutat cu cei doi directori de aeroport” a declarat Nechifor, care a explicat că se doreşte asigurarea de pasageri din Ucraina pentru cursele de pe aeroportul Suceava şi din România pentru cele de pe aeroportul din Cernăuţi.

„E vorba de un regim de zboruri complementare, asigurând accesibilitatea prin crearea unui culoar fast-lane, culoar rapid de trecere a frontierei, cu autocare care să facă transferul de la Suceava spre Cernăuţi şi invers” a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că se află spre finalizare negocierile cu o firmă de low-cost pentru curse de pe aeroportul sucevean şi că asemenea contacte au şi autorităţile din Cernăuţi pentru destinaţii interne şi externe.

„Planul nostru este să construim un pachet turistic pentru Bucovina extinsă, care să includă şi regiunea Cernăuţi” a spus Nechifor.

Primarul Cernăuţiului a spus că se află în negocieri cu firme care să opereze spre Istanbul şi Varşovia şi că urmează să fie iniţiate discuţii pentru curse directe din Cernăuţi spre Italia, Spania şi Portugalia, pentru că sunt foarte mulţi locuitori din regiune care lucrează în aceste ţări.

„Eu cred că din partea Cernăuţiului vor fi mai mulţi pasageri care să vină spre Suceava” a spus Kaspruk.

Nechifor a completat că atât aeroportul din Suceava, cât şi cel din Cernăuţi nu vor avea posibilitatea să asigure curse zilnice spre diferite destinaţii europene, dar că ar fi bine să fie curse bisăptămânale de pe fiecare aeroport spre câte o destinaţie internaţională, iar important va fi ca aceste zboruri să nu se suprapună.

„Spre exemplu, frecvenţa bisăptămânală va fi spre Londra luni şi joi de pe Suceava şi marţi şi vineri de pe Cernăuţi. Atunci putem să asigurăm un flux mai important pentru pasagerii care doresc să vină în Bucovina şi cu returul mai simplificat” a spus Nechifor.

Cele două aeroporturi vor lua în calcul şi deschiderea de birouri pentru achiziţia de bilete.

Primarul din Cernăuţi a precizat că aeroportul din regiune este gestionat de municipalitate şi are în prezent zboruri charter spre Statele Unite, Israel sau Turcia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: