Hepatita acută virală încă evoluează, dar vaccinul lipseşte de pe piaţă !

 Vaccinul pentru imunizarea împotriva hepatitei acute virale de tip A lipseşte, deocamdată, de pe piaţa românească, dar, conform unei promisiuni, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va primi cele 200 doze comandate la sfârşitul lunii noiembrie. Vaccinul va fi achiziţionat de DSP din fondurile alocate prin programul Naţional de Boli Transmisibile şi va fi distribuit pentru imunizarea contacţilor din focarele încă în evoluţie în judeţul Suceava.

Potrivit datelor transmise de DSP, numărul total de cazuri de hepatită acută virală de tip A, pe primele 10 luni ale lui 2015, este de 338, dintre care 37 sunt în luna octombrie. Mai sunt în evoluţie cazuri în focarele comunitare din Berchişesti – 8 cazuri, Ilişeşti – 5, Rotunda – două, Pătrăuţi – 3, Stulpicani – 5.

Hepatita A sau „boala mâinilor murdare” este o boală contagioasă cauzată de infecţia ficatului cu virusul hepatitic A. Din cauza modului de răspândire, boala are tendinţa de a apărea sub formă de epidemii. Virusul hepatitei A se găseşte în materiile fecale ale persoanelor infectate şi se transmite pe cale fecal-orală, de obicei în condiţii de igienă inadecvată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI