Promisiunile penale, de 2000 euro şi 9250 lei, ale unei liftiere a Spitalului Judeţean Suceava

Maria Străchinescu

Maria Străchinescu

> Maria Străchinescu a pretins şi încasat bani de la mai multe persoane, pretinzând că poate aranja întocmirea de dosare de pensionare pe caz de boală, internări şi teste medicale gratuite

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat ancheta în cazul unei liftiere a Spitalului Judeţean Suceava şi au dispus trimiterea ei în judecată acuzată pentru săvârşirea a şase infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, Maria Străchinescu a comis aceste infracţiuni în perioada 2008 – 2015, timp în care, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor cadre medicale, funcţionari publici din spitalul sucevean şi din policlinici din municipiu, a pretins şi primit de la şase persoane suma totală de 2000 euro şi 9250 lei. A primit aceşti bani pentru sine sau pentru alţii, promiţând plătitorilor că-i va determina pe acei funcţionari să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau acte contrar acestor îndatoriri.

Procurorii au probat inculpatei faptă cu faptă, pornind de la cea mai nouă.

„Inculpata Străchinescu Maria a pretins şi primit bani, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, de la P. V. şi P. D., respectiv a sumelor de 1000 euro în martie-aprilie 2014 şi 500 euro în perioada mai-august 2015, direct, pentru sine sau pentru altul, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiu, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală numitului P. D.

Suma de 500 euro a fost primită de inculpată la data de 11.08.2015”, scrie în comunicatul PTSV.

Uzând de aceleaşi argumente, în perioada iulie-august a.c., Maria Străchinescu a pretins 500 euro de la un anume H.M., angajându-se să intervină pe lângă medici ai spitalului, astfel încât acesta să fie internat şi să beneficieze gratis de investigaţii medicale.

Acest lucru s-a întâmplat în data de 11 august.

Procurorii suceveni au stabilit şi că, în perioada februarie-aprilie, liftiera Maria Străchinescu a luat 2200 lei de la A.M., promiţând o intervenţie pe lângă medici ai spitalului pentru întocmirea altui dosar de pensionare pe caz de boală.

A mai încasat de la aceeaşi persoană, în perioada martie-iunie 2015, de trei ori, bani, în total alţi 650 de lei, cu promisiunea că îi aranjează o internare.

Procurorii au probat Mariei Străchinescu încă două fapte de trafic de influenţă.

În perioada decembrie 2008 – martie 2009 a pretins şi primit 3.200 lei de la martora S.M., pentru „crearea” unui dosar de pensionare pe caz de boală.

Cu aceeaşi promisiune, fosta liftieră a Spitalului Judeţean Suceava a încasat, în anul 2008, suma de 3.200 lei şi de la martora Ş.N.A.

Sechestru pe locuinţa inculpatei

Pentru ca, în caz că va fi găsită vinovată de acuzaţiile aduse, Maria Străchinescu să aibă de unde da banii pretinşi prin trafic de influenţă, procurorii au luat măsuri suplimentare.

„Pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale, s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra imobilului – apartament, proprietatea inculpatei în codevălmăşie cu soţul său, până la concurenţa sumei de 1000 euro şi 9250 lei. De asemenea, aceeaşi măsură s-a dispus asupra sumei de 500 euro, ridicată de organele de urmărire penală în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa folosită de inculpată” a comunicat punctul de vedere al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, purtătorul de cuvânt, procuror Maria Cristina Ciornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: