La Campionatul naţional juniori II

Medalie de argint pentru echipa LPS Suceava

 lupte sv 18 noiembrieEchipa de lupte greco-romane LPS Suceava a reuşit şi-n acest an să urce pe podiumul Campionatului naţional de lupte greco-romane, după ce anul trecut a devenit campioană naţională la Suceava. Chiar dacă faţă de anul trecut au rămas doar trei componenţi şi s-a făcut schimbul de generaţii, luptătorii pregătiţi de Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan au avut o evoluţie foarte bună, devenind vicecampioni naţionali la turneul final de la Odorheiu Secuiesc, după o finală pierdută la mare luptă.

Sucevenii au disputat finala pentru aur în compania echipei LPS Slatina şi au terminat la egalitate la meciuri, 5-5 şi 22-22 la puncte, adversarii având un tuş în plus, ce le-a adus titlul. Din lotul sucevean, în finala pentru aur s-au remarcat cinci sportivi, care şi-au câştigat meciurile, George Mihai (46 kilograme), Marius Blându (58 kg), Alexandru Dosoftei (63), Adrian Agache (68) şi Teodor Chira (100). Din echipa LPS au făcut parte şi sportivii Andrei Zubaş (42), Codrin Maxim (50), Daniel Potoschi (54), Andrei Huţanu (76), Marian Ion (85), Andrei Rusu (65) şi Daniel Mănălăchioaie (100).

„A fost cea mai disputată şi echilibrată finală a acestor naţionale, în care diferenţa s-a făcut la un sigur tuş. Având în vedere că am făcut schimbul de generaţii, această medalie este o performanţă pentru clubul nostru. Mulţumim părinţilor, copiilor ce au luptat, profesorilor, IŞJ Suceava, Consiliului Local şi Primăriei Suceava, dar şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim.

La primele două turnee de calificare, sucevenii au reuşit să se califice la turneul final de pe locul doi, iar la finală au învins fără probleme celelalte patru participante, inclusiv LPS Botoşani, echipă ce aspira la un loc mai sus de bronz.

La finalul acestei săptămâni, luptătorii suceveni vor participa la un concurs internaţional ce va avea loc în Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: