Pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi distrugere

Billy the Kid de Stulpicani, dosar penal şi 30 de zile arest preventiv

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus începerea urmăririi penale a lui Iulian Răzvan Tăutu, tânărul de 23 de ani, din Stulpicani, care, sub influenţa alcoolului, a furat puşca de vânătoare a tatălui său, apoi a tras cu ea mai multe cartuşe, iar pe urmă a scos untul din zeci de poliţişti care l-au căutat prin pădure aproape 24 de ore pentru a-l împiedica să facă prostii şi mai mari.

Iulian Tăutu a fost reţinut şi arestat luni seară, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi distrugere.

Sâmbătă, 14 noiembrie, beat fiind şi singur acasă, Iulian Tăutu şi-a descărcat furiile pentru că fusese certat de ai lui din cauza datoriilor pe care le avea la păcănele. Înainte de ora 14, el a spart cutia metalică în care tatăl lui ţinea armele de vânătoare, a scos o puşcă, armă letală de altfel, şi cartuşele aferente, a făcut zob mobila din casă şi două televizoare, apoi s-a mutat afară…

„Ulterior, cu arma asupra lui, s-a deplasat în grădina locuinţei unde a tras 16 focuri de armă, după care s-a îndreptat spre zona împădurită a satului, ce aparţine de Cantonul Silvic Slătioara din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani, având asupra lui arma de vânătoare şi un număr de aproximativ 25 cartuşe, 15 cartuşe cu glonţ şi 10 cartuşe cu alice”.

Considerat un pericol pentru sine, dar şi pentru oricine i-ar fi ieşit în cale, zeci de poliţişti din cadrul a trei servicii ale IPJ Suceava au pornit în căutarea fugarului înarmat. L-au găsit duminică, la aproape 24 de ore după ce făcuse tot circul, dar şi arma, ascunsă undeva în pădure.

Luni seară, magistraţi ai Judecătoriei Gura Humorului au fost de acord cu propunerea procurorilor şi au dispus 30 de zile de arest preventiv pentru… Billy the Kid de Stulpicani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: