La Cernăuţi a fost inaugurat un centru bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic

 În cadrul Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi, a fost înfiinţat un centru bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic, prin intermediul unui proiect desfăşurat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit reprezentanţilor USV, Centrul bucovinean de informare şi comunicare a fost realizat prin intermediul proiectului „Patrimoniul istoric şi etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina” (Heritage), desfăşurat de universitatea suceveană în parteneriat cu una dintre cele mai importante universităţi din Ucraina.

Inaugurarea centrului a avut loc vineri, 6 noiembrie, în prezenţa unei delegaţii de şase membri ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Amplasat în incinta Universităţii Naţionale «Yurii Fedkovici» din Cernăuţi, centrul vizează o informare mai eficientă asupra potenţialului istoric şi etnografic al Bucovinei, prin înlesnirea fluxului informaţional, prin numeroase materiale turistice pentru turiştii interni şi internaţionali, astfel urmărindu-se sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră din Bucovina. De asemenea, această structură va fi utilizată de profesorii şi studenţii universităţii cernăuţene pentru pregătirea viitorilor specialişti în domeniul turismului” au informat reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: