Suceava nu este un oraş gestionat, administrat

Nechifor Catalin > Bazarul se închide lăsând mii de şomeri, iar „Bijuteria Coroanei” anunţă că nu dă căldură, afirmă Cătălin Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că dimineaţa a crezut că trăieşte un coşmar pentru că a văzut că Bazarul este închis şi sute de oameni protestează, iar directorul Bioenergy anunţă că nu va putea furniza căldură în apartamente.

„Credeam că în Suceava lucrurile funcţionează, dar văd că Bazarul s­a închis, văd că nu avem căldură”, a spus Nechifor.

El a arătat că se pare că situaţia pare un vis urât, că nu mai înţelege nimic şi că municipiul Suceava nu este un oraş gestionat, administrat.

Nechifor a spus că, în ceea ce priveşte Bazarul, lucrurile trebuie văzute mai departe de dorinţa de a rupe, de a închide.

El a arătat că mii de oameni din bazar trăiesc din activitatea lor de acolo şi zeci de mii de suceveni cumpără de acolo pentru că nu au venituri care să le permită să cumpere din magazinele mari.

„Acolo lucrează oameni, acolo sunt oameni care îşi câştigă pâinea”, a spus Nechifor care a arătat că nu este bine ca peste două mii de oameni să devină peste noapte şomeri.

El a spus că invită la dialog, vineri, parlamentarii, reprezentanţii Primăriei Suceava şi ISU pentru a vedea dacă cadrul legislativ în acest domeniu ar trebui modificat sau care ar fi soluţiile identificate în această situaţie.

„Important e ce facem cu oamenii”, a spus Nechifor, care a făcut un apel parlamentarilor să participe la o asemenea discuţie.

Nechifor a mai spus că noua centrală termică a Sucevei a fost prezentată ca „Bijuteria Coroanei”, care produce cel mai ieftin gigacaloria, dar că acum se anunţă că nu va furniza agentul termic. „Văd la domnul Vasile Ilie că a rezolvat­o şi cu termia, după ce a rezolvat­o cu aviaţia. Văd că la două săptămâni după ce a dat drumul la căldură spui că nu mai dai, nu ştiu dacă e tocmai în regulă”, a spus Nechifor.

El a subliniat că activitatea de termoficare e un serviciu care se furnizează în baza unei legi speciale. „Aici nu poţi spune că dacă vrei dai căldură, ci dai căldură şi pe urmă îţi recuperezi banii din piaţă. Nu se plăteşte în avans”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că „nu-i un moft să dai căldură” şi a reiterat declaraţiile lui Ion Lungu din primăvară care spunea că nu are nevoie de ajutorul nimănui şi că va da căldură.

„Oamenii se aşteaptă ca iarna să primească apă caldă şi căldură în case”, a spus Nechifor. (ALIN DIMA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: