Peste 3.700 de suceveni înscrişi la ajutorul de şomaj

 > Conform AJOFM, măsurile active de ocupare au condus la angajarea, în primele trei trimestre ale anului, a 17.815 persoane

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava are printre preocupările prioritare inclusiv cea privind stabilirea dreptului la plata indemnizaţiei de şomaj pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă, dar şi pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ. Astfel, conform unei informări a AJOFM, în cele dintâi 9 luni ale anului au fost înscrişi la ajutor de şomaj peste 3.700 de suceveni neocupaţi.

„În cursul acestui an au beneficiat de stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj şi de asistare în vederea reinserţiei pe piaţa muncii 3.701 de persoane” se precizează în informarea citată, adăugându-se că toţi cei în cauză au fost informaţi cu privire la serviciile de ocupare accesibile pe linia facilitării accesului la o slujbă disponibilă.

Aflăm că ocuparea prin măsuri active a persoanelor care s-au adresat pentru a beneficia de sprijin în căutarea unui loc de muncă a fost un important obiectiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava în primele trei trimestre ale anului 2015. „Asistarea persoanelor care s-au adresat Agenţiei în vederea găsirii unui loc de muncă a condus la ocuparea, în acest stadiu, a 17.815 persoane” se reliefează în materialul AJOFM, semnat de directorul executiv Mirela Adomnicăi.

Sucevenii interesaţi au fost asistaţi şi în scopul găsirii unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, implicit al facilitării liberei circulaţii pe piaţa europeană a muncii. Conform datelor transmise de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava în primele trei trimestre ale anului 2015, de consiliere în acest sens au avut parte 520 persoane care au apelat la mobilitate în spaţiul economic european. Totodată, au fost eliberate şi 80 de formulare europene în domeniul securităţii sociale, solicitate de lucrătorii emigraţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: