Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

„Ivan Turbincă”

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se va juca marţi, 10 noiembrie, de la ora 19, spectacolul „Ivan Turbincă”, o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanţi scriitori clasici români, Ion Creangă. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea.

Dorinţa protagonistului de «a opri timpul» se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.

Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. Astfel, sunt inserate dansuri tradiţionale, care sunt susţinute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea, sunt folosite elemente din teatrul cu măşti, tradiţie care aparţine patrimoniului naţional românesc”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui Ion Sapdaru, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măştile fiind realizate de Gelu Rîşca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: