În Piaţa Centrală a Sucevei, ordine ca în hipermarket

> Comercianţii sunt nemulţumiţi că nu mai pot depozita marfa în jurul meselor şi că trebuie să golească mesele pe timp de noapte

Municipalitatea suceveană a reluat, la sfârşitul săptămânii trecute, activitatea în sectorul din Piaţa Centrală aflat de câteva luni  în lucrări de modernizare.

După finalizarea lucrărilor, a rezultat un spaţiu mai aerisit cu alei mai late pentru clienţii, prin reducerea numărului de mese de la 105, câte au fost până astă vară, la 91.

Spaţiile de vânzare au marcate cu benzi de vopsea de culoare galbenă dincolo de care comercianţii nu se pot întinde şi pe ici pe colo spaţiul a fost decorat cu arbuşti ornamentali.

Fără schimbări radicale totuşi, Piaţa Centrală a Sucevei s-a transformat într-un spaţiu comercial ordonat, ce aduce mai mult a hipermarket, în locul aglomerării, nu lipsite de farmec, a pieţei de dinainte de reabilitare.

Au dispărut şi „băbuţele” ce-şi vindeau verdeţurile pe jos, în preajma intrărilor în piaţă, acestea fiind obligate de acum să facă negoţ, la fel ca şi comercianţii capacitaţi, pe câte un colţ de masă rămas liber.

Potrivit declaraţiilor lui Gelu Greceanu, şeful Direcţiei Administraţia Pieţelor, lucrările în primul sector al Pieţei Centrale au inclus construirea unui nou acoperiş cu luminator, montarea a 65 de mese noi, restul de până la 91 fiind mese recondiţionate, montarea de camere de luat vederi şi de tâmplărie termopan ce permite închiderea pieţei pe timpul nopţii.

Nou: sucevenii vor şti de acum la a câta „mână” cumpără ceapa, cartofii sau conopida, pentru că în piaţă au fost create sectoare separate pentru producători cu atestate şi societăţi comerciale care achiziţionează produse agricole.

Comercianţii, unii – nemulţumiţi de noile reguli impuse de Administraţia Pieţelor

Redarea spre utilizare a  spaţiului de piaţă a venit cu reguli noi de funcţionare, lucru care a nemulţumit parte dintre comercianţii din Piaţa Centrală.

Administraţia Pieţelor obligă comercianţii să-şi expună produsele spre vânzare doar pe mesele pe care le-au preluat şi să nu expună nimic altceva în jurul lor, pe jos sau pe funduri de lăzi. În plus, după terminarea programului de vânzare mesele trebuie debarsate, iar marfa introdusă în interiorul aceloraşi mese.

„Una la mână, că ne deşălăm făcând asta în fiecare zi. Apoi, roşiile, ardeii, verdeaţa şi altele nevândute, manipulate zilnic sus, jos, se strică. Ce facem? Ne batem joc de banii noştri? De ce să nu o putem lăsa pe masă, acoperită de toţi comercianţii cu folie de acelaşi fel, nu înţeleg. În plus, uitaţi ce culoare au legumele, florile de la sticla asta verde de pe acoperiş! Roşiile sunt negre, ridichile maro, salata, verdeaţa, au culoarea pământului”, s-au plâns ieri mai mulţi comercianţi.

„Comercianţii noştri trebuie să înţeleagă că nimeni nu este mai favorizat ca celălalt, că toţi primesc acelaşi tratament din partea administraţiei şi că trebuie să respecte noile reguli de funcţionare ale pieţei, pe care le-au acceptat de altfel în momentul când au semnat procesele-verbale de predare-primire a noului mobilier”, a declarat Gelu Greceanu, şeful pieţelor sucevene.

După reluarea activităţii în tronsonul „de jos” al Pieţei Centrale, a început reabilitarea tronsonului „de sus” şi, în paralel, mobilarea cu vitrine noi a sectorului de lactate, care nu a suferit modificări în ultimii aproximativ 13 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI