În clădirea Primăriei Fălticeni

Laborator self-service pentru şomeri

self service 1> Alte două astfel de laboratoare funcţionează la Siret şi Vatra Dornei

Un centru de self-service pentru şomerii din municipiu a fost inaugurat miercuri, 21 octombrie, la parterul Primăriei Fălticeni. Iniţiativa este lăudabilă şi permite şomerilor şi angajatorilor accesul la o multitudine de servicii specifice în domeniu. Şomerii care caută un loc de muncă pot veni acum şi la Primărie pentru ca, introducând câteva date pe un ecran tactil, să poată găsi joburile care li se potrivesc.

Centrul de self-service de la Fălticeni a fost realizat în cadrul proiectului intitulat “Eficienţă şi Calitate în SPO – EC SPO”, finanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL, SC Drummers Concept SRL, AJOFM Satu Mare, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Oviedo, Spania, şi Servicio Publico de Empleo Del Principado De Asturias, Spania.

Miercuri, în prezenţa primarului Gheorghe Cătălin Coman, a viceprimarului Constantin Bulaicon, a secretarului municipiului Mihaela Busuioc, a reprezentantului AJOFM Suceava Simona Sofroni, şi a Lenuţei Popescu, din partea Agenţiei Fălticeni a AJOFM Suceava, a fost prezentat modul de funcţionare a laboratorului self-service creat în cadrul proiectului, amplasat în clădirea administraţiei publice din urbea de pe Şomuz. Cu această ocazie, 23 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost instruite privind modul de utilizare al laboratorului self-service.

“Dorim ca şomerii să fie informaţi la timp despre oportunităţile din ţară şi din străinătate. Zilnic, între orele 9 şi 15, sunt invitate la sediul Primăriei Fălticeni persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să-şi schimbe locul de muncă, pentru a fi instruite şi pentru a se informa cu privire la locurile de muncă vacante în judeţ şi în ţară, crearea unei întreprinderi şi pentru a beneficia de alte servicii de orientare profesională” ne-a declarat economist-informatician Teodosiu Iulian-Marius, agent de orientare profesională a şomerilor/agent informare privind cariera.

self service 3Laboratorul self-service din Fălticeni are, aşadar, scopul de a facilita accesul şomerilor şi al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la informaţii cu privire la serviciile furnizate de AJOFM, locuri de muncă în ţară şi în străinătate, ocupaţii/meserii, ocupaţia potrivită conform codului profesional stabilit în urma aplicării testului de interese profesionale, cursuri de formare profesională, consultanţă în afaceri, indemnizaţii de mobilitate, furnizori de servicii de stimulare a ocupării.

Proiectul se derulează în judeţele Tulcea, Satu Mare, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Vaslui, Covasna şi Neamţ. În fiecare judeţ se află trei astfel de laboratoare self-service de orientare profesională. În judeţul nostru, acestea sunt amplasate la Fălticeni, Siret şi Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: