În primele 9 luni ale anului

Executările silite ale datornicilor suceveni au adus la bugetul statului 126 de milioane de lei

PENALE-trezorerie-finante> În 86 de cazuri în care s-a impus sechestrul, stinse au fost creanţe fiscale de 13,5 milioane de lei

Dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora, constituie o preocupare permanentă a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, se precizează într-un raport privind activitatea instituţiei în primele nouă luni ale anului 2015. “Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, sunt împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”, reliefează raportul de activitate al AJFP. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 1 octombrie 2015, în vederea recuperării creanţelor fiscale, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au comunicat 48.950 de somaţii, pentru debite în valoare de 296,7 milioane de lei, efectiv încasându-se suma de 232,4 milioane de lei. În acelaşi context, s-au înfiinţat 23.218 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, vizate fiind debite în valoare de 158,1 milioane de lei, recuperările reuşite însumând 47,4 milioane de lei. În cele dintâi trei trimestre ale anului în curs, lucrătorii fiscali au procedat la înfiinţarea a 1.799 de popriri la terţi, pentru creanţe în valoare de 9,1 milioane de lei, din total recuperându-se 1,7 milioane lei. Inspectorii AJFP au pus 140 de sechestre pe bunuri mobile, în sumă de 24,5 milioane de lei, şi altele 64 pe bunuri imobile, în valoare de 17,7 milioane de lei. Valorificate a fost bunurile din 86 de cazuri în care s-a impus sechestrul, stinse fiind creanţe fiscale de 13,5 milioane de lei. Conform Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, după nouă luni trecute din anul 2015, prin aplicarea măsurilor de executare silită la bugetul statului s-au încasat 126,4 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: