În judeţ, în ultima săptămână

Aproape 2800 de viroze respiratorii şi pneumonii

> De la debutul sezonului rece, nu s-au înregistrat cazuri de gripă

Aproape 2800 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii s­au înregistrat în ultima săptămână în judeţul Suceava, iar în peste 120 de cazuri pacienţii diagnosticaţi cu aceste afecţiuni au fost internaţi în spital pentru tratament.

Potrivit DSP Suceava, în ultima săptămână, în judeţul nostru s­au înregistrat 2311 cazuri de infecţii acute respiratorii ale căilor superioare (ICARS), cele mai multe cazuri, 741, fiind la grupa de vârstă 5­14 ani, alte 548 de cazuri fiind la grupa de vârstă 15­49 de ani.

Sursa citată precizează că 44 de persoane diagnosticate cu IACRS au fost internate în spital pentru tratament.

În aceeaşi perioadă s­au înregistrat 474 cazuri de pneumopatii acute, dintre care, cele mai multe, 118, s­au înregistrat la grupa de vârstă 15­49 de ani, iar 81 de pacienţi diagnosticaţi cu pneumonii au avut nevoie de îngrijiri medicale în spital.

De la debutul sezonului rece, în judeţul Suceava nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

Reamintim că DSP Suceava a început, cu 15 octombrie, campania de vaccinare antigripală, MS repartizând prima tranşă de 5560 de doze de vaccin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: