Sucevenii pot depune cereri pentru ajutoarele financiare la încălzirea locuinţelor

> Ajutorul nu se acordă proprietarilor de alte clădiri sau spaţii locative, autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani, terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp, dar nici celor care au depozite bancare de peste 3.000 lei > Căldura fiind asigurată de pe 15 octombrie, Primăria a pregătit 7.000 de formulare, însă ajutorul în cauză se acordă numai pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie

Primarul a făcut, ieri, apel la diriguitorii asociaţiilor de proprietari din municipiul Suceava să impulsioneze demersurile de completare a formularelor şi de depunere – de către consumatorii îndreptăţiţi – a dosarelor pentru obţinerea sprijinului financiar la încălzirea locuinţelor în iarna 2015-2016.

Edilul-şef a precizat că, în acest sens, va organiza şi o întâlnire a şefilor de asociaţii cu reprezentanţii noului operator de transport agent termic, Thermonet Suceava, în aşa fel încât să fie pusă la punct o strategie de asigurare a căldurii în anotimpul friguros.

 „Rugăm reprezentanţii asociaţiilor de proprietari să vină la Primărie, să ia contact cu Direcţia de Asistenţă Socială, să aducă acele formulare pentru subvenţia pe care o dă Guvernul la încălzire. De altfel, săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu şefii asociaţiilor de proprietari şi cu conducerea noului operator, astfel încât să stabilim o strategie comună pentru sezonul rece” a precizat Ion Lungu.

 Perioada de încălzire a locuinţelor a început de la 15 octombrie, Primăria municipiului Suceava a pregătit 7.000 de formulare de cerere, însă sprijinul financiar în cauză se acordă doar pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie. Conform OUG nr. 70/2011 privind unele măsuri de protecţie socială în perioada sezonului rece, plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este de 786 de lei net pe membru de familie şi de 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei. La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap. Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor sau familiilor care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti, precum şi alte imobile aflate în proprietate; celor care au autoturism şi/sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani; terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă, dar şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală. Sprijin nu primesc nici cei care au depozite bancare de peste 3.000 lei etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: