StartIT – Concurs naţional de programare şi dezvoltare a creativităţii

Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat în perioada 9-10 octombrie a.c., reunind 15 echipaje de la şcoli, cluburi şi palate ale copiilor din ţară. La cele trei secţiuni ale concursului (Programare clasele II-VIII, Media şi Recreaţie), au participat peste 150 elevi pasionaţi de programarea calculatoarelor şi crearea unor lucrări originale cu tematică impusă. La secţiunea Recreaţie, elevii au compus pe calculator texte ilustrate cu temele propuse de prof. Şandru Alina, coordonator al cercului „Cenaclu literar” la Palatul Copiilor Suceava, iar la secţiunea Media, elevii au realizat o lucrare cu tema impusă „Cum ne-a schimbat lumea digitală?”.

„Competiţia, cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2015, a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanţi din domeniul IT, evaluarea cunoştinţelor din domeniul programării calculatoarelor, a performanţelor dobândite de elevi la activitatea de cerc” ne-a spus prof. dr. Ştefania Şoiman, coordonator proiect şi coordonator al cercului de informatică de la Palatul Copiilor Suceava. (S.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI