Expoziţie permanentă la Cetatea de Scaun

 > Obiectivul va fi prezentat ca entitate militară

 Cetatea de Scaun a Sucevei, care a fost reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană, va avea o expoziţie permanentă, proiectul muzeografic fiind realizat de şeful Serviciului Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei, Benonia Jităreanu.

Expoziţia permanentă a Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi finalizată până la data de 31 august 2016, iar proiectul muzeografic vizează prezentarea acestui obiectiv ca entitate militară, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

„Cetatea de Scaun a Sucevei va avea o expoziţie permanentă, ea a fost contractată de Muzeul Bucovinei şi va fi finalizată pe 31 august 2016. Se lucrează destul de intens, iar firma câştigătoare din Iaşi stă destul de bine cu lucrările pentru realizarea replicilor, partea de multimedia”, a spus Ursu arătând că la Cetatea de Scaun a Sucevei proiectul muzeografic a fost realizat de muzeograful Benonia Jităreanu, şeful Serviciului Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei.

Ursu a mai spus că proiectul muzeografic vizează prezentarea Cetăţii de Scaun ca entitate militară.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că în această perioadă sunt în derulare concursuri pentru ocuparea a şapte posturi la Cetatea de Scaun a Sucevei, din care un post de muzeograf, două de guarzi, unul de casier, un post de şef de serviciu, un post de inginer şi un post de administrator.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: