Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava dotat cu aparatură nouă

 Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava a fost dotat cu aparatură pentru stocarea şi păstrarea sângelui recoltat de la donatori la temperatură constantă, aparatură achiziţionată de Ministerul Sănătăţii şi repartizată în cursul săptămânii trecute.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat o linie frigorifică pentru centrele de profil din reţeaua naţională, iar în cursul săptămânii trecute au fost repartizate şi centrului sucevean patru frigidere şi două congelatoare pentru păstrarea în condiţii optime a sângelui recoltat dalie la donatori.

Ea a spus că linia frigorifică era necesară întrucât aparatele existente erau foarte vechi. Medicul sucevean a mai spus că, în cursul acestui an, Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava a fost dotat cu trei scaune de recoltare şi a beneficiat de lucrări de renovare a circuitului donatorului în cadrul unui program derulat şi sponsorizat de o fundaţie şi de un furnizor de telefonie mobilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: