La Colegiul de Informatică „Spiru Haret” , cu bani de la E.ON

Toată instalaţia electrică a fost schimbată

DSCN1204> Astfel, consumul s-a redus cu peste 20%

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a intrat în acest an şcolar cu noutăţi investiţionale, realizate din venituri proprii, sponsorizări sau alocări de la Primărie.

În cel mai scurt timp va fi inaugurată, oficial, cantina colegiului, care deserveşte cei 140 elevi şi 10 studenţi care locuiesc în internat, cantină complet modernizată şi reutilată, ne-a declarat directorul colegiului, prof. Virginel Iordache. El a precizat că, de la începutul acestei săptămâni, iau masa la cantină şi 55 elevi de clasele I-IV, de laşcoala Gimnazială Nr. 4, cuprinşi în programul „after school” organizat acolo.

În timpul vacanţei de vară, în spatele colegiului a fost amenajat un nou parc, în care s-au plantat trandafiri şi meri, în afara celui din faţă, destinat elevilor mari, noul parc fiind gândit ca un loc special pentru elevii din clasa a V-a, care va fi, poate, în sfârşit înfiinţată în anul şcolar viitor, aceasta fiind o dorinţă mai veche a conducerii şcolii.

„Noul parc este destinat numai elevilor de-a V-a, care să vină şi să se joace acolo, să-şi continue copilăria, fiind conceput cu intrare separată. Am avut în vedere că între ei şi elevii de liceu există dife-renţe de vârstă, dar şi comportamentale, şi n-aş vrea să se amestece” a declarat directorul Iordache.

Parcul a fost realizat din venituri proprii, el fiind mărginit, pe versantul sudic al şcolii, de un zid de susţinere, realizat tot în această vară. Alături, a fost dată în funcţiune în acest an şcolar şi o parcare pentru maşinile personalului din colegiu, realizată cu bani din sponsorizări, rolul ei fiind de a separa circulaţia elevilor de cea a mijloacelor de transport, a mai spus directorul.

O altă investiţie importantă, realizată printr-o sponsorizare de 40.000 euro de la Compania E.ON, este refacerea instalaţiei electrice şi schimbarea corpurilor de iluminat cu unele având consum redus în clădirea colegiului, la internat şi cantină, ceea ce a redus considerabil costurile facturilor la energie electrică. „Am calculat şi efectiv consumul s-a redus cu 22%. Înainte, plăteam 70-80 milioane lei vechi, iar de-acum, în perioada de vârf, facturile vor fi de 50-55 milioane lei”.

Internatul a fost şi el renovat în vacanţa de vară, toate camerele fiind zugrăvite, unele chiar de către unii elevi, care au dorită să-şi păstreze camera în care au stat anul şcolar trecut.

O altă noutate este fântâna construită în faţa internatului, în parcul colegiului, din raţiunea de a exista o altă sursă de apă atunci când se întrerupe furnizarea apei potabile de la reţeaua oraşului.

În plan educaţional, la Colegiul de Informatică a fost realizat un cabinet de anatomie-fiziologie, dotat cu tot ce e necesar, avându-se în vedere că în planul de şcolarizare există specialitatea ştiinţele naturii şi chimie-biologie-intensiv engleză.

„Am dorit ca elevii noştri să beneficieze de o bază materială optimă pentru dezvoltarea pregătirii lor, mai ales că mulţi dintre ei, după ce iau bacalaureatul, se îndreaptă spre Facultatea de Medicină sau Şcoala Postliceală Sanitară” a mai declarat Virginel Iordache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: