În structura de conducere a organizaţiei naţionale a femeilor social-democrate

Patru femei din PSD Suceava

Femei-PSD-4La Conferinţa Naţională a OFSD care s­a desfăşurat duminică, patru femei din PSD Suceava au fost alese în Consiliul Naţional al acestei organizaţii speciale.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, la această şedinţă au participat zece delegate din partea social-democratelor din judeţul nostru, delegaţia fiind condusă de preşedintele OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei.

În cadrul aceluiaşi eveniment, patru dintre reprezentantele femeilor social-democrate din Suceava au fost alese să fie membre în Consiliul Naţional al OFSD după cum urmează: preşedintele OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei, secretarul OFSD Suceava, Ioana Irimia, de asemenea Mihai Gabriela şi Doiniţa Cocriş.

În cadrul lucrărilor Conferinţei Naţionale a OFSD, a fost adoptată o rezoluţie prin care femeile social-democrate îşi arată susţinerea faţă de candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului.

Totodată, s­a prezentat Raportul de activitate OFSD pe aproape doi ani, care au trecut de la alegerile precedente.

„Coincide cu o perioadă tumultuoasă, dar şi fructuoasă pentru PSD, întrucât, fiind partidul principal care a dat guvernarea ţării, a reuşit, aşa cum şi-a propus, să înlăture o parte din nedreptăţile făcute românilor de către vechea guvernare, să asigure o evoluţie economică stabilă şi să redea românilor încrederea şi speranţa că ţara merge pe un drum bun şi mai sigur” se arată în comunicat.

De asemenea s­a apreciat că obiectivele şi priorităţile OFSD pentru perioada următoare trebuie să fie sincronizate cu programele şi strategiile politice ale PSD, cu necesitatea creşterii rolului şi vizibilităţii organizaţiei femeilor în spaţiul politic şi public, cu dezvoltarea şi consolidarea tuturor organizaţiilor locale şi teritoriale. OFSD îşi propune să devină cea mai dinamică organizaţie internă a partidului.

Aflăm că programele OFSD se vor armoniza cu cele ale organizaţiilor locale, pentru a răspunde mai bine nevoilor electoratului feminin, identificării acestuia şi a ariei de preocupări ale femeilor.

În acest sens, OFSD Suceava îşi propune următoarele: Consolidarea structurii organizatorice a OFSD; Programe şi stagii de pregătire politică şi de campanie a femeilor; susţinerea principiului egalităţii de şanse şi tratament egal între femei şi bărbaţi; sprijin şi consiliere pentru femeile care au dificultăţi în câmpul muncii, grija pentru copil şi familie fiind o preocupare permanentă a OFSD, pentru demnitatea femeii şi apărarea împotriva violenţei şi abuzului; o colaborare mai strânsă cu alte organizaţii judeţene.

Conferinţa Naţională a Femeilor Social-Democrate s­a reunit duminică la Teatrul de Operetă din Bucureşti, pentru a alege o nouă conducere, după ce Rovana Plumb a devenit preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. Cu unanimitate de voturi, Viorica Dăncilă, europarlamentar, a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI