Trei eşecuri totale în tot atâtea încercări de înşelăciune

> Toate cazurile au fost înregistrate pe parcursul zilei de miercuri pe raza municipiului Suceava

 Eforturile depuse pentru atenţionarea populaţiei în lupta împotriva înşelăciunilor se pare că, până la urmă, înregistrează şi victorii. Nu mai puţin de trei încercări de a înşela posibilele victime s-au soldat doar pe parcursul zilei de miercuri cu tot atâtea eşecuri categorice. Toate cazurile au fost înregistrate pe raza capitalei judeţului. Din datele obţinute de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, într-una dintre situaţii s-a încercat păcălirea unei sucevence de 58 de ani care, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind avocat şi sub pretext că nepotul său ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni, i-au solicitat suma de 12.000 de lei. „Întrucât partea vătămată a spus că nu deţine o astfel de sumă, apelantul a întrerupt convorbirea, iar femeia a contactat o soră a nepotului ei şi, din discuţia cu aceasta, şi-a dat seama că a fost o încercare de a fi înşelată”. După care a povestit totul poliţiştilor.

La scurt timp după primul caz, persoanele care se ocupă cu înşelăciunile prin metoda „accidentul” au înregistrat o altă înfrângere categorică. De data aceasta nu „a pus botul” la poveste o altă cetăţeană din municipiul Suceava. Ea a fost apelată pe telefonul fix de persoane necunoscute care, prezentându-se ca fiind fiul ei şi un procuror „au încercat să o inducă în eroare sub pretextul că fiul ei a provocat un accident de circulaţie în străinătate, lovind o femeie pe trecerea de pietoni, iar pentru a se împăca cu victima este nevoie de o sumă de bani”. Femeia a refuzat categoric acest lucru, iar apoi a sesizat poliţia.

Ultimul caz s-a înregistrat în aceeaşi zi aproape de ora 16. De data aceasta cei care încercau să-şi păcălească victimele au ales un bătrân în vârstă de 78 de ani, folosind aceeaşi metodă. La telefonul fix a fost interpelat de o persoană necunoscută ce s-a recomandat ca fiind avocat şi care, sub pretext că fiul septuagenarului ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni, i-a solicitat bani. Bătrânul însă citise din presă despre alte situaţii de acest gen şi a întrerupt convorbirea pentru a sesiza apoi oamenii legii. Din păcate în niciunul dintre cazuri nu sunt cunoscuţi autorii dar cercetările sunt continuate de BIC Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tentativă de înşelăciune”.

P.S: Cei care au încercat să aplice metoda „accidentul” cu siguranţă nu au citit în ziar că este în plină derulare Săptămâna Prevenirii Criminalităţii în cadrul căreia sunt derulate o multitudine de activităţi de informare şi prevenţie!? Sau au citit şi au testat vigilenţa victimelor…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: