De terminat

Disputele politice pe seama şoselei de centură a Sucevei dovedesc ori că oamenii politici bucovineni şi noi, alegătorii, suntem prea nerăbdători, ori – ceea ce este deja grav – România nu-şi mai poate susţine proiectele de investiţii. Multiplele termene de dare în funcţiune a şoselei întregi şi mai apoi a diferitelor tronsoane au fost depăşite rând pe rând. Şoseaua trebuia terminată încă din legislatura trecută, dar nu s-a întâmplat astfel, lucrurile fiind ţinute în bună măsură pe loc de scandalul exproprierilor; apoi constructorul a explicat ritmul lent prin lentoarea finanţării. Construcţia şoselei a intrat încet sub conul de umbră al CNADNR, „stăpânul” acesteia, care nu a avut însă curajul de a recunoaşte că nu o mai finanţează, cum alt minister a tăiat sec, fără prea multe comentarii, finanţarea unui alt obiectiv de investiţii mult dorit de bucovineni: pârtia de schi de pe Rarău, aruncând practic pe apa sâmbetei milioane de euro deja investite la Câmpulung.

Până la urmă, ruşinată se vede de aşteptările noastre rămase fără răspuns, CNADNR a făcut posibilă darea în folosinţă a tronsonului care leagă E85 de DN 17. Satisfacţia cu care este folosită astăzi bucăţica aceasta de drum excelent, mai ales în condiţiile în care se lucrează la pasajul de cale ferată de la Iţcani şi se evită cumplita aglomeraţie din oraş pentru a se face ocolul prin str. Gheorghe Doja, este o dovadă clară că şoseaua de centură este mai mult decât necesară.

Autorităţile judeţene au răbufnit zilele trecute, recunoscând că s-au săturat să mai facă demersuri pentru finalizarea lucrărilor şi să primească promisiuni.

Şi iată că însuşi ministrul transporturilor vine la Suceava să lămurească soarta şoselei. De mirare, totuşi, pentru că era mai simplu să ridice tonul la CNADNR ca aceasta să continue finanţarea până la terminarea şoselei. Că nu credem că suntem atât de bogaţi încât să îngropăm banii în tronsoanele unui drum ce duce nicăieri, la căpătâiul căruia mai cheltuieşte bani să vină să-l bocească şi însuşi ministrul…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: