„Situaţii deranjante”

De unde au apărut câinii vagabonzi în nou-nouţul cartier al Tineretului de pe Dealul Mănăstirii din Burdujeni e greu de aflat. Trecând peste podul Sucevei n-au fost văzuţi, ca să zici că au venit singuri „din Bucovina în Regat” şi nici prin apa râului n-au trecut ca să caute binele în „Ţara Paielor”. Cert este însă că s-a creat acolo o haită adusă, că n-aveau tinerii proprietari câini primiţi de la părinţi ca să-i sloboade pe lângă bătătură la vremea când nu se ridicaseră încă garduri pe acolo.

Şi s-au făcut potăile stăpâne peste cartier, nescăpând nelătrată nicio maşină, că pe jos nu se găseau destui curajoşi să-i înfrunte. Cel mai rău dintre ei s-a înstăpânit peste o curte unde proprietarul s-a învoit să-l primească, simţindu-şi casa bine apărată de câinele cel rău. Dar a devenit periculos, sărea să muşte pe oricine călca ograda, cumsecade sau nu, aşa că deveni repede o pacoste. L-a găsit însă stăpânul într-o dimineaţă pe scări gogind, până a vomat sânge şi scâncea de grea durere, în câteva zile de suferinţă bietul animal dându-şi duhul acolo, pe scările pe care se hotărâse într-o zi să le considere ale lui.

Desigur, cineva îl otrăvise, nici măcar cum trebuie, dovadă zilele de cruntă suferinţă până a murit. Chiar dacă îi făcuse necazuri, stăpânul recunoaşte că l-a plâns.

Mi-am amintit de episodul din „Tinereţii” al invaziei canine din municipiul Suceava, când am aflat de revenirea Consiliului Local asupra deciziei de acum câteva luni de a nu mai colabora cu nemţii care se ocupă de adăpostul de câini din Lunca Sucevei. Ei n-au votat reînnoirea contractului cu cei ce se îngrijeau acolo de câinii capturaţi din oraş, nimeni n-a înţeles clar de ce. Ar fi creat cică nemţii „situaţii deranjante” incompatibil mai grave se vede, decât creează potăile lăsate libere în oraş.

Iată însă că trimişii în Consiliu au revenit şi au aprobat încheierea unu nou contract. De ce? A devenit dintr-o dată menajera rea şi trebuia renunţat la ea? Sau stăpânul s-a făcut al dracului? Oricum, nemţoaica, menajera a avut grijă să treacă în contractul încheiat cu stăpânul o „discretă” clauză: dacă pleacă din vina stăpânului, atunci acela e obligat s-o despăgubească cu o sumă consistentă.

Când consilierii noştri au descoperit clauza, rău s-au supărat pe menajera care a „creat situaţii deranjante”, dar au renunţat de a o mai concedia…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: