La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Interes crescut din partea angajatorilor

bursa locuri munca studenti absolventi2În fiecare an, la finele lunii septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, anul acesta evenimentul consumându-se la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM, spune că surpriza din anul acesta o constituie interesul crescut din partea angajatorilor, la manifestare prezentându-se şi agenţi economici care anterior nu-şi anunţaseră participarea. Angajatorii au venit cu o ofertă de circa 500 de joburi, în preambulul manifestării desfăşurându-se o şedinţă de consiliere a tinerilor fără experienţă în căutarea unui loc de muncă, o firmă specializată oferindu-le acestora îndrumare în ceea ce priveşte întocmirea unui curicullum vitae şi tehnica susţinerii interviului. „Sperăm că finalul Bursei va aduce un grad de ocupare mai mare decât în anii precedenţi şi că absolvenţii prezenţi astăzi îşi vor găsi un loc de muncă. În caz contrar, aceştia vor pleca cel puţin cu o experienţă pe care, ulterior, o vor folosi în găsirea unui loc de muncă” a spus Mirela Adomnicăi. Directorul AJOFM remarcat că la Bursă s-au prezentat şi alte categorii de persoane care urmăreau găsirea unei slujbe sau schimbarea celei pe care o au deja, firmele ofertante căutând inclusiv lucrători cu vechime şi experienţă. „În continuare sunt căutate persoane care să aibă experienţă în domeniile serviciilor, o mare cerere fiind, de asemenea înregistrată în domeniul confecţiilor, indiferent de existenţa sau nu a unei calificări în acest sens. Oferta este destul de diversificată, căutându-se economişti, ingineri geodezi, mecanici auto, astfel încât, ca o concluzie benefică pentru noi, vom şti să orientăm cursurile de formare profesională pe care le organizăm gratuit la sediu, pentru a acoperi nevoia de pe piaţa muncii, care a devenit tot mai dinamică şi cu cerinţe schimbate de la un an altul”, a subliniat Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava.

Conf. univ. dr. Florin Boghean, şeful Departamentului pentru inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii, a declarat că evenimentul este unul binevenit, exprimându-şi speranţa că organizarea la Universitatea „Ştefan cel Mare” a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi va deveni o tradiţie. „O locaţie mai bună decât «Universitatea Ştefan cel Mare» în vederea organizării unei burse a locurilor de muncă pentru absolvenţi nu se putea găsi. Dincolo de plecarea fizică din instituţia noastră, pe noi, ca Universitate, ne interesează traseul profesional al absolvenţilor noştri, pentru a ţine o legătură cu aceştia, dincolo de încetarea procesului didactic”, a explicat conf. univ. dr. Florin Boghean.

Douăzeci de absolvenţi angajaţi pe loc

bursa locuri munca studenti absolventiLa Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, ţinută ieri, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, au reuşit să se aleagă cu un job 20 de absolvenţi, informează Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. „Angajatorii au informat că 20 dintre absolvenţii participanţi la interviuri au obţinut deja un post, 16 dintre ei având studii medii, iar 4 fiind cu studii superioare”, arată Capverde, menţionând că fericiţii selectaţi vor lucra în meserii precum cele de decorator vitrine, secretară, designer pagini web, operator calculator, lucrător în comerţ, vânzător, mecanic auto, ospătar sau asistent relaţii publice şi comunicare.

Anca CapverdeIeri, la târgul de locuri de muncă, care a fost organizat şi în Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, s-au prezentat 110 angajatori. Cei mai mulţi agenţi economici care au venit cu oferte s-au înregistrat în municipiul Suceava, respectiv 46, urmat de Câmpulung Moldovenesc (31), Rădăuţi (17) şi Fălticeni (16). La mezat au fost scoase un total de 540 posturi vacante, în Suceava – 295, în Rădăuţi – 110, în Fălticeni – 88, iar în Câmpulung Moldovenesc – 47. Pe la standurile agenţilor economici au trecut 1.274 persoane dornice să se angajeze, 487 fiind din Suceava, 317 din Rădăuţi, 286 din Fălticeni şi 184 din Câmpulung Moldovenesc. Selectate în vederea încadrării au fost 638 de persoane, Suceava conducând, de asemenea, cu 638 de selectaţi după care, în ordine vin municipiile Rădăuţi, cu 122 de potenţial angajaţi, Fălticeni, cu 110 şi Câmpulung Moldovenesc, cu 102. „Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei absolvenţilor din acest an”, a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: