Un bloc al suceveanului Orest Onofrei, motiv de scandal în Consiliul Local Cluj

bloc si casa onofreiSuceveanul Orest Onofrei, mai precis un proiect imobiliar pe care el îl dezvoltă în Cluj, a ajuns subiect de presă în ziarele locale.

Potrivit cotidianului „Ziua de Cluj”, un adevărat scandal s-a iscat de mai bine de aproape două luni în Consiliul Local Cluj în legătură cu o casă ce ar fi trebuit dărâmată, amplasată în spatele blocului cu 6 etaje, construit de sucevean, pe Calea Mănăştur.

Terenul pe care s-a construit blocul aparţine soacrei lui Orest Onofrei. Acesta s-a înălţat pe locul unde a fost vechea casă a femeii, dărâmată înainte de începerea construcţiei noi.

În spatele noului imobil cu 12 apartamente există însă o a doua casă, terminată în 2011, şi vândută prin programul „Prima Casă”, fiicei politicianului sucevean.

Din informaţiile apărute în presa din Cluj, imobilul în cauză, elegant, cu apartamente spaţioase, modern, cu parcare subterană, a fost finalizat în urmă cu aproximativ două luni. Onofrei a vândut deja 7 din cele 12 apartamente, dar clădirea nu a putut fi recepţionată încă din cauza situaţiei care a generat tot scandalul.

Dacă Onofrei nu dărâmă casa, blocul nu poate fi recepţionat

Potrivit documentelor, în momentul când firma lui Onofrei a primit autorizaţie de construire, pentru noul imobil, în anul 2011, el s-a angajat să dărâme locuinţa finalizată în acelaşi an, pentru a face loc unui parc pentru copii. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, după ce clădirea a fost gata, Onofrei a solicitat Consiliului Local Cluj să modifice PUD-ul (plan urbanistic de detaliu) cu casa păstrată  în peisaj.

Cererea lui a fost respinsă de consilieri în şedinţa din luna august, drept urmare, prin avocata sa, investitorul a depus o plângere prealabilă şi a ameninţat deliberativul clujean cu darea în judecată.

Marţea trecută, liberalul sucevean s-a prezentat personal în faţa consilierilor.

„Nu mă ocupam eu de firmă în 2011 şi când am văzut menţiunea în autorizaţia de construire am crezut că e vorba despre demolarea casei vechi, nu despre cea nouă. Nu este niciun impediment legal, juridic sau chiar de oportunitate ca blocul să fie recepţionat şi intabulat. Casa care se propune să fie dărâmată este o construcţie nouă, realizată cu autorizaţie de construire, recepţionată, intabulată şi înstrăinată prin act de vânzare-cumpărare prin programul „Prima Casă”. Şi din acest punct de vedere, pentru un anumit număr de ani, nu poate fi atinsă acea construcţie pentru că este ipotecată la fondul de garantare şi la bancă. Rugămintea noastră era ca fiind ceva 100% legal şi care nu încalcă în niciun fel regulamentul de urbanism, să admiteţi plângerea prealabilă”, şi-a pledat cauza suceveanul.

Răspunsul consilierilor clujeni: cu amândouă nu se poate 

Interpelarea lui nu a avut însă câştig de cauză. Un membru al CL Cluj, Claudia Atanase, liderul grupului PSD i-a replicat lui Orest Onofrei, făcând mai întâi un desfăşurător al conjuncturilor legale şi evenimentelor imobiliare desfăşurate pe durata proiectului imobiliar de pe Calea Mănăştur.

A tras apoi linia şi a replicat: „Nu cred că îndepliniţi condiţiile din PUD pentru a recepţiona blocul decât prin demolarea acelei case. Sau puteţi rămâne cu casa, dar nu recepţionaţi blocul. Îmi place să prezentăm corect situaţia Consiliului Local. Dumneavoastră aţi construit pe baza unei autorizaţii de construire, dar în veci pururi nu vă recepţionaţi blocul dacă nu demolaţi casa, conform hotărârii Consiliului Local din 2011 pe care au votat-o membrii din acel moment”.

Consiliul Local Cluj a fost de acord în cele din urmă să reanalizeze situaţia creată în jurul investiţiei suceveanului Orest Onofrei.

Investiţia politicianului sucevean face parte dintr-un proiect imobiliar ce conţine două clădiri „surori” lipite una de cealaltă. Celălalt imobil aparţine omului de afaceri din Cluj Dumitru Şomlea. (D. BEALE; foto: Ziua de Cluj)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: