„Haimanaua“, premieră naţională la Fălticeni

Înainte de face un turneu în Germania, Dan Tudor vine la Fălticeni cu cel mai nou spectacol asupra căruia şi-a pus amprenta în calitate de regizor şi actor, „Haimanaua”, o adaptare după comedia lui Victor Eftimiu, „Omul care a văzut moartea”.

Premiera naţională a piesei care îi are în distribuţie pe regizorul piesei, Dan Tudor, şi pe Tudorel Filimon, Alina Chivulescu, Dragoş Ionescu, Adela Popescu şi Andrei Duban va avea loc duminică, 27 septembrie, de la ora 19, pe scena Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

Spectacolul este oferit gratuit fălticenenilor de Asociaţia „Fălticeni Cultural” cu ajutorul sponsorilor.

„Dincolo de talentul cu care – ne-a convins – Dan Tudor ştie să construiască adevărul teatral, să decupeze momente, să valorifice potenţialul unor situaţii comice, regizorul şi-a ales întotdeauna cu remarcabilă îndemânare actorii”, se precizează în prezentarea spectacolului.

„Haimanaua”, vorbeşte despre planurile electorale date peste cap într-un oraş de provincie. „Extraordinar!!! Toată presa vuieşte! Politica învinge dragostea! Planurile electorale sunt date peste cap! Un cetăţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată. Deznodământ tulburător! Cine este până la urmă vagabondul care a înscenat totul şi cu ce scop?”, puteţi afla vizionând această piesă de teatru.

Alexandru Filimon este interpretat, surprinzător printr-un joc al destinului de… Tudorel Filimon (Nea Popa din serialul „La Bloc”), secondat cu patos de senzuala Alina Chivulescu (soţia primarului din „Las Fierbinţi”), în rolul soţiei, şi de exuberanta Adela Popescu în ipostaza funny a fiicei îndrăgostite. Andrei Duban şi Dragoş Ionescu, actori cunoscuţi şi deveniţi indispensabili spectacolelor lui Dan Tudor, dau siguranţă şi savoare comică acestei noi şi inspirate puneri în scenă.

După premiera naţională de la Fălticeni, „Haimanaua” se va juca începând cu 1 octombrie, în cinci mari oraşe din Germania, Heidelberg, Frankfurt, Stuttgart, München, Augsburg, după care actorii vor reveni în ţară unde vor susţine 30 de spectacole, inclusiv la Suceava, pe 30 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: